“Slinkais Napoleons”. Garda kūka, elementāri pagatavojama!

13-01-2018

slinkais_napoleons

Daudziem garšo slavenais “Napoleons”, bet viņi pat nenojauš, kā radies šis nosaukums. Izrādās, tas saistīts ar simtgadi kopš Napoleona Bonaparta karaspēks tika padzīts no Krievijas. Lai svinētu šo jubileju, tika izgudroti daudzi jauni ēdieni, un viens no tiem bija torte trīsstūra formā – tai vajadzēja simbolizēt karavadoņa cepuri.

Mūsdienās “Napoleons” ieguvis taisnstūra formu, bet nosaukums saglabājies. Dzivei.lv piedāvā pagatavot šī kāruma “slinko” variantu, kura recepte redzama zemāk.

Sastāvdaļas

800 g kārtainās mīklas cepumi “Austiņas”
1 l piena
4 olas
150 g sviesta
0,5 glāzes cukura
6 ēdamkarotes miltu
Vaniļas cukurs pēc garšas

Pagatavošana

Sajauc olas, cukuru un miltus. Pievieno vaniļas cukuru, samaisa un pievieno pienu.

Liek masu uz lēnas uguns un vāra, pastāvīgi maisot, kamēr krēms sabiezē.

Kad krēms nedaudz atdzisis, pievieno sviestu un maisa, līdz iegūta viendabīga masa.

Un jau var veidot torti! Pa vienam mērcē cepumus krēmā un liek traukā vienu pēc otra, kārtu pēc kārtas. Jābūt aptuveni 5-6 cepumu kārtām.

Kad visi cepumi salikti, tortes virspusi un sānus noziež ar atlikušo krēmu un pārkaisa ar cepumu drupatām.

Daudzas saimnieces vienkārši dievina šo torti, jo, salīdzinot ar klasisko “Napoleonu”, to ir elementāri pagatavot, bet garša ir ļoti klasiska.

Pamēģini pagatavot un pārsūti recepti draugiem!

loading...

3 Comments

  1. Oskars 30.04.2017 at 12:04 - Atbildēt

    Receptē rakstīts, ka noziež sānus ar atlikušo krēmu, taču bildē tas šedevrs ir ievietots veidnē. Veidnei taču sānus neziedīsi ar krēmu, ne? 🙂

  2. Anonymous 25.07.2017 at 12:20 - Atbildēt

    Man sanāca Dievīgi, prieks slinkot!

  3. sofii 28.11.2017 at 12:39 - Atbildēt

    …krēmam – milti nepieņemami!!! nē, paldies