Mīklai pievienoti kartupeļi padara to vieglu un gaisīgu. Mīklu var pagatavot no svaigiem vai vārītiem kartupeļiem, vai arī no jēlu un vārītu kartupeļu maisījuma. Kartupeļu mīklas izstrādājumi var būt gan sāļi, gan saldi.
Sastāvdaļas
300 g kartupeļu, 1 ola, 3-4 ēdamkarotes miltu, 100 g cietā siera, augu eļļa cepšanai, sāls, smalki sagriezts ķiploks un garšaugi pēc garšas.
Pagatavošana
Karstus vārītus kartupeļus samīca, pievieno olu, miltus, rupji sarīvētu sieru un labi samīca mīklu.
Pannā uzkarsē augu eļļu, uz tās liek sagatavoto mīklu un izlīdzina virsmu.
Pannu pārklāj ar vāku un cep uz ļoti lēnas uguns, līdz mīklas apakša viegli apbrūnē.
Pēc tam uzmanīgi apgriez to uz otru pusi (vēlams ar plakanu šķīvi) un apcep vēlreiz.
Gatavo pīrāgu liek uz šķīvja, apsmērē ar skābo krējumu, pārkaisa ar smalki sagrieztu ķiploku, sasmalcinātiem zaļumiem un pasniedz karstu.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Kraukšķīgas kartupeļu pankūciņas sātīgām brokastīm
Salāti ar šķiņķi, kartupeļiem un sālītu gurķīti. + Salātu receptes visām gaumēm!
Kartupeļi ar bekonu folijā uz grila. + Vēl piecas grila receptes!
Ātri un garšīgi kartupeļu plācenīši ar sieru. Gatavo uzreiz papildu porciju!
Cepti kartupeļi ar kraukšķīgu garoziņu: gatavošanas noslēpumi un receptes