Slavenie “Riekstiņi”, kas jāizmēģina visiem! + Vārīta iebiezinātā piena recepte

15-10-2019

riekstini

Slavenie cepumi no smilšu mīklas un vārīta iebiezinātā piena. Šo recepti kaut reizi jāizmēģina ikvienam.

Sastāvdaļas
2 olas
150 g cukura
200 g sviesta
½ tējkarote sodas
1 ēdamkarote etiķa
450 g miltu
Augu eļļa formiņu ieziešanai
1 bundžiņa iebiezināta piena

Pagatvošana
Olas sajauc ar cukuru, pievieno kausētu sviestu un vēlreiz samaisa.

Pieber sodu, kas dzēsta ar etiķi, atkal samaisa.

Pēc tam pakāpeniski iejauc miltus un pagatavo mīklu. Tai jāiznāk mīkstai un elastīgai.

No mīklas izrullē nelielas bumbiņas, nedaudz mazākas par valriekstu.

Liek tās speciālajā “Riekstiņu” formā, kas iepriekš ieziesta ar augu eļļu un uz uguns sakarsēta no abām pusēm.

Cep mīklu formā no vienas puses 4-5 minūtes un pēc tam no otras puses – vēl 3 minūtes.

Ja izmanto elektrisko cepamo pannu, gatavošanas laiks būs vēl īsāks – aptuveni četras minūtes.

Izņem “čaumalas” no formas, ļauj tām atdzist un katru pilda ar vārītu iebiezināto pienu.

Savieno abas cepumu pusītes un nogriež liekās maliņas.

KĀ VIENKĀRŠI PAGATAVOT VĀRĪTU IEBIEZINĀTO PIENU?
thetoughcookie-com_1495116248

Viss, kas nepieciešams – bundžiņa iebiezināta piena un liels, vecs katls.

Uzvāra katlā ūdeni. Iepriekš jāpārliecinās, vai šķidruma pietiks, lai pilnībā pārsegtu budžu ar iebiezināto pienu.

Noņem no bundžas papīra etiķeti. Uz virsmas var palikt līme, kas vārot pielips katlam. Tieši tāpēc katlu labāk ņemt vecu, jo procesā tas var tik sabojāts.

Uzmanīgi iegremdē bundžu ar iebiezināto pienu verdošajā ūdenī. Labāk to darīt ar putu karoti vai īpašo satvērēju, kas domāts konservēšanai.

Bundžai jāstāv stabili, ar apakšu uz leju, citādi vārot tā ripos un lēkās, radot kaitinošas skaņas.
Vāra uz nelielas uguns trīs stundas.

Svarīgi: pastāvīgi jāseko, lai ūdens pilnībā apsegtu bundžu, citādi tā var uzprāgt. Ja vajadzīgs, pielej vēl verdošu ūdeni.

Ar putu karoti vai satvērēju izņem burku no katla un ļauj tai atdzist līdz istabas temperatūrai. Nekādā gadījumā nedrīkst atdzesēt vārīto iebiezināto pienu aukstā ūdenī vai atvērt pirms atdzisusi: bundža var uzsprāgt.

Kad vārītais iebiezinātais piens atdzisis, to atver un samaisa viendabīgā masā.

Labu apetīti!

Avots: “Lifehacker”

loading...

2 Comments

  1. ilze 08.10.2018 at 01:03 - Atbildēt

    Ja etiķa vietā sodas dzēšanai ņem citrona sulu,tad cepumi sanāk trauslāki,ne tik cieti.
    Pienu trīs stundas ir par traku vārīt,tādu vairs pat apmaisīt nevar,pietiek ar divām un nav jāliek kārba vārošā,mierīgi lieku to aukstā ūdenī un pēc vārīšanās leju klāt aukstu lai atdziest,nekas nesprāgst.Vēl labāks rezultáts ir,ja tam savārījumam pieliek kādus 300g apceptus,samaltus riekstus.

  2. Lelde 08.10.2018 at 07:00 - Atbildēt

    Gribi nopirkt labu māju jebkurā vietā pasaulē bez kredīta un braukt ar glaunu auto, nekad dzīvē vairs nesatraucoties par benzīna cenām? Doties skaistākajos ceļojumos apkārt pasaulei, kamēr Latvijā drēgnais rudens un ziemas slapjdranķi? Piesakies loterijai caur šo saiti un piedalies MegaMillions izlozē, kur Džekpots sasniedzis 470 miljonu dolāru! https://goo.gl/tmeeJF Aizpildi biļeti, uzdāvinot sev visu laiku labāko dāvanu, vēl pirms ziemas atnākšanas!! Starp citu – neaizmirsti izmantot brokera īpašo piedāvājumu!