Slavenā mārrutku mērcīte “Hrenovina”. Kāpēc gan nepagatavot mājās?

13-08-2019


Ļoti garda mērcīte ziemas krājumiem!

Sastāvdaļas

1 kg tomātu

100 g mārrutka saknes

100 g ķiploku

1-2 tējkarotes sāls

1 tējkarote cukura

Pagatavošana

Mārrutka sakni notīra, nomazgā

Tomātus nomazgā, samaļ kopā ar mārrutkiem.

Maļot mārrutkus, uz gaļas mašīnas uzvelk plastmasas maisiņu, lai asie izgarojumi nekostu acīs.

Ķiploku izspiež caur ķiploku spiedi.

Visu sajauc, pievieno cukuru un sāli, vēlreiz samaisa.

Sterilizētās, vēlams, mazās burciņās liek gatavo “hrenovinu”, uzliek vāciņus vai aizvāko ar metāliskiem vāciņiem.

Mērcīti var lietot uzreiz, bet labāk pēc 5-7 dienām, tad tā būs ievilkusies, kļuvusi aromātiskāka un asāka.

Mārrutku mērcītē ir maz kalorijas un piemīt dezinficējošas īpašības – lielisks gardums dažādu vīrusu profilaksei aukstajā sezonā.

loading...