Katru rudeni saimnieces gatavo baltos kāpostus, bet tikai daži zina, kā pagatavot sarkanos kāpostus. Patiesībā, ja vienreiz pagatavosiet šo gardumu, jūs bez tā nevarēsiet dzīvot.
Skābēti sarkanie kāposti burkās ziemai – klasiska recepte
Sastāvdaļas
2,5 kg sarkano kāpostu bez kaceniem
2 litri ūdens
3 ēdamkarotes sāls
4 ēdamkarotes cukura.
Pagatavošana
Ņem lielu trauku, tajā ieber cukuru un sāli, ielej ūdeni. Uzvāra līdz vārīšanās temperatūrai, tad izslēdz karstumu un atdzesē.
Kāpostus sasmalcina (var arī kombainā), pārliek traukos skābēšanai. Piespiežot virsmu, pārlej ar siltu sālījumu.
Piespiež ar šķīvi, pārklāj ar vāku un atstāj telpā. Pēc 24 stundām noņem vāciņu, vēlreiz piespiež ar plaukstām, atkal pārklāj ar šķīvi, pārklāj un atstāj līdz nākamajai dienai.
Tā dara 4 vai 5 dienas pēc kārtas – pēc šī laika sarkanie kāposti būs gatavi. Atliks tikai pārvietot tos burkās un aizvērt vākus.
Skābēti sarkanie kāposti – recepte ar bietēm
Sastāvdaļas
2,5 kg sarkano kāpostu
400 g biešu
1 litrs ūdens
1 ēdamkarote sāls
1 ēdamkarote cukura
piparu graudiņi
Pagatavošana
Sāli un cukuru izšķīdina litrā auksta vārīta ūdens, kāpostus sasmalcina, bietes sagriež ripiņās.
Ieliek traukā skābēšanai pa slāņiem, pārlej ar sālījumu.
Trauku ar dārzeņiem ievieto lielākā traukā (kad sāksies raudzēšanas process, sālījums izplūdīs no spaiņa).
Atstāj kāpostus ar bietēm telpā, dažreiz samaisa ar karoti.
Pēc 5-7 dienām sarkanie kāposti ar bietēm būs gatavi, tos var ēst uzreiz vai glabāt ledusskapī.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Skābēti kāposti ar burkāniem savā sulā. + Vēl trīs skābētu kāpostu receptes!
Mēness kalendārs: labākās dienas kāpostu skābēšanai novembrī + receptes
Pikanta skābēto kāpostu recepte ar čili pipariem. + Vēl trīs receptes!