Skābēti kāpostiņi manas omes gaumē. Garšo visiem!

21-11-2020

kaposti10

Šī recepte patiks tām saimniecēm, kuras labprāt eksperimentē un pārsteidz ģimeni ar kaut ko interesantu un garšīgu.

Kāpostus vislabāk skābēt lielām porcijām, bet var pagatavot arī tikai vienu kilogramu – izmēģināšanai. Tādā gadījumā visas sastāvdaļas proporcionāli jāņem mazāk.

Uz 10 kg kāpostu vajadzēs:
500 g burkānu
4 galviņas ķiploku
800 g cukura
1/2 pāksts asā pipara
Diļļu sēklas un pētersīļa zaļumi pēc vēlēšanās
Diļļu sēklas var aizstāt ar sinepju sēklām vai ķimenēm. Savukārt pētersīļi labprāt “mainīsies vietām” ar selerijas sakni.

Sālījumam vajadzēs
9 l ūdens
400 g sāls

Sagatavošana
Kāpostu sagriež palielos gabalos (nerīvē), pārlej ar sālījumu, liek zem sloga un atstāj uz 4 dienām.

Pēc šī laika izņem kāpostus un sašķēlē smalkos salmiņos.

Burkānus un ķiplokus notīra un katru atsevišķi sarīvē vai samaļ gaļas mašīnā.



Pagatavošana
Emaljētā traukā kāpostus liek kārtām, katru kārtu viegli pieblietē un virsū liek burkānus, ķiplokus, garšaugus.

Pēc tam sālījumu uzkarsē, atdzesē līdz istabas temperatūrai un pārlej kāpostiem. Uzliek slogu un atstāj uz 2 dienām.

Tad pievieno cukuru, visu labi samaisa un liek stikla burkās ilgstošai glabāšanai.

Sālījumu gatavo šādi: uzkarsē ūdeni un pieliek sāli. Noņem no uguns un atdzesē.

Lai labi garšo!

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Kā kāpostus skābē dietoloģe Neimane? + Vēl trīs skābētu kāpostu receptes

Skābēti kāpostiņi ar ķimenēm, kraukšķīgi un pikanti. Saimnieces Baibas recepte

loading...