Skābeņu zupa ar spinātiem, tītara fileju un olām. + Vēl trīs receptes!

03-07-2024

Ekrānuzņēmums

Vienkārša zupa ar bagātīgu zaļumu piedevu ir pagatavojama vienkārši un diezgan ātri.

Pagatavošanas laiks

Kopā 40 min.

Aktīvais (nepieciešama jūsu līdzdalība) 15 min.

Porciju skaits 5

Sastāvdaļas

Tītara vai vistas fileja 350-400 g

Kartupeļi 3 gab.

Sīpoli 1 gabals

Burkāni 1 gabals




Skābenes 1 pušķītis

Spināti 1 pušķītis

Olas 3-4 gab.

Augu eļļa 1-2 ēd.k.

Ūdens 1 500 ml

Žāvēti malti ķiploki ½ tējk.

Sāls pēc garšas

Malti melnie pipari pēc garšas



Pagatavošana

1․ Tītara fileju un kartupeļus sagriež mazos gabaliņos, sīpolu sagriež nelielos gabaliņos. Burkānus sarīvē uz rupjas rīves. Sasmalcina skābenes un spinātus.

2․ Uzvāriet cieti vārītas olas, atdzesējiet tāsun sagrieziet nelielos gabaliņos.

3․ Katliņā uzkarsē eļļu uz vidējas uguns. Apcep fileju kopā ar burkāniem un sīpoliem 4-5 minūtes.

4․ Pievieno kartupeļus un pārlej visu ar karstu ūdeni. Pēc tam, kad tas ir uzvārījies, vāra uz lēnas uguns apmēram 15-20 minūtes.

5․ Pievieno spinātus, skābenes, ķiplokus, sāli un piparus. Pēc dažām minūtēm samaisa un noņem no uguns.

6․ Pasniedzot pievieno sagrieztus zaļumus.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Nātru un skābeņu zupa “Vasaras vitamīns” + Nātru pavārgrāmata!

Vieglā skābeņu zupiņa “Slaidā vidzemniece”

Aukstā zupa ar bērzu sulu un skābenēm. Interesanta recepte!