Slavenā sīpolu zupa izdodas vēl piesātinātāka un gardāka, ja tai pievienosi pašu lasītās meža sēnes vai šampinjonus.
Sastāvdaļas
2–3 sīpoli
250 g šampinjonu
2 ēdamkarotes sviesta
1 l vistas buljona
1 ēdamkarote Vusteras mērces
Trešdaļa tējkarotes asās mērces
2 ēdamkarotes sausa baltvīna
Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
4 šķēlītes bagetes
Siers pēc garšas
Pagatavošana
1․ Sīpolus sagriež pusgredzenos, sēnes – nelielos gabaliņos.
2․ Uz pannas izkausē sviestu uz vidējas uguns. Aptuveni 5 minūtes apcep sīpolus, līdz mīksti, un pārliek katliņā.
3․ Tai pašā pannā apcep šampinjonus 4–5 minūtes un pievieno sīpoliem.
Ja vajadzīgs, pieliek vēl nedaudz sviesta.
4․ Buljonu sajauc ar mērcēm, vīnu, sāli un pipariem, pārlej sēnēm un sīpoliem.
5․ Ļauj zupai uzvārīties, pēc tam vāra uz nelielas uguns vēl 20 minūtes.
6․ Maizes šķēles dažas minūtes apgrauzdē uz pannas bez taukvielām.
7․ Noņem zupu no uguns un salej podiņos, kurus drīkst likt cepeškrāsnī.
8․ Virsū liek maizes šķēlītes, pārkaisa ar rupji sarīvētu sieru.
9․ Liek līdz 200 °С sakarsētā cepeškrāsnī uz dažām minūtēm, lai siers izkustu. Pēc tam uzreiz pasniedz.
LABU APETĪTI!
ZUPU PAVĀRGRĀMATA – VĒRTS SAGLABĀT ŠO SAITI!
Siera biezzupa ar ceptiem kartupeļiem. + Vēl piecas sildošas zupas!
Skābu kāpostu zupiņa! + Vēl piecas lieliskas zupas siltākai dienai!
Biešu zupa poļu gaumē. + Vēl desmit zupu receptes ziemīgai maltītei!
Slavenā sīpolu zupa – pagatavo franču virtuves šedevru! + Vēl desmit lieliskas zupu receptes
Spāņu ķiploku zupiņa ar olām. + Vēl piecas lieliskas zupiņas vēsam laikam!
Hamburgas zupa ar frikadelēm un klimpām. + Vēl desmit sātīgas ziemas zupiņas!
Sarkanās paprikas zupa un brokoļu krēmzupa. Divas sildošas receptes vēsam laikam!
Siera zupa ar vistas fileju un ķiploku grauzdiņiem. + Rudens zupiņu izlase!
“Ezoteriskā zupa”. Kā gatavot ēdienu, paļaujoties uz sajūtām?
Lēcu zupiņa ar dārzeņiem. Laba recepte organisma attīrīšanas kūrei!