Sīpolu mizās vārīts speķītis. Šī recepte tev noteikti jāizmēģina!

16-04-2019

spekis_sipola_mizas


Gaļai jābūt krietni cauraugušai, vislabāk izvēlēties krūtiņu – izdosies lieliska delikatese.

Katliņā sakarsē sālījumu (uz 1 l ūdens 0,5 glāzes rupjā sāls, sauja sīpolu mizu (var arī vairāk, būs aromātiskāk), dažas ķiploka daiviņas, garšvielas pēc vēlēšanās.

Sālījumā liek gabalu speķa, seko, lai viss būtu iegremdēts, karsē 10 minūtes.

Katliņu noņem no plīts, atstāj ievilkties uz diennakti.

Speķi izņem, notecina sālījumu, ierīvē ar saspiestiem ķiplokiem. Ja patīk asāka garša, vēlreiz apviļā garšvielās.

Vēl uz diennakti liek ledusskapī, pēc tam pārliek saldētavā.

Pēc atdzesēšanas saldētavā speķītis gatavs. Garša gluži kā kūpinātam.

Labu apetīti!

loading...

2 Comments

  1. Сергей 17.04.2019 at 01:15 - Atbildēt

    Jūs varat maksāt par 40% mazāk par elektroenerģiju, nekādā veidā maldinot vai pārkāpjot likumu! Es iesaku visiem izlasīt šo rakstu – https://utka.su/saveenergy Es to esmu izmantojis kopš decembra, un rēķins patiešām ir kļuvis mazāks!

  2. nemec 30.05.2020 at 14:06 - Atbildēt

    durnums