Sildoša tomātu zupa, gatavota podiņā. Atkausēs vēderus un arī sirdis!

03-01-2019

tomatu_zupa

Ziemas sezonai īpaši piemērotas ir dažādas biezas, sātīgas zupas. Piemēram, šis tomātu brīnums podiņā!

Sastāvdaļas 6 porcijām
1 kg tomātu
800 g buljona
3 vidēji sīpoli
150 g rīvēta parmezāna
Baltmaize, vislabāk apaļa, stingra, nevis tostermaize
Ķiploki, olīveļļa, sāls, pipari

Pagatavošana
Sīpolus sīki sagriež kopā ar 3 daiviņām ķiploka, apcep olīveļļā, pievieno sagrieztus tomātus, visu sacep ar sīpoliem, pievieno buljonu un trīs prāvus gabaliņus maizes (bez garoziņas, sagrieztus kubiņos), nedaudz sāls un maltus piparus.

Uzliek vāku un atstāj uz mazas uguns aptuveni uz 40 minūtēm.

Ņem ugunsdrošus podiņus, salej tajos zupu un uz katra uzliek ar ķiploku ierīvētas maizes gabaliņu, pārkaisa ar sieru, apslaka ar eļļu un cep cepeškrāsnī.

loading...