Siera zupa ar vistas fileju un ķiploku grauzdiņiem. + Rudens zupiņu izlase!

30-10-2020

siera_zupa

Sastāvdaļas

1 selerijas kāts
2,5 l ūdens
4 smaržīgo piparu graudiņi
400 g vistas filejas
1 lauru lapa
1 burkāns
180 g kausēta siera
Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
2 šķēlītes maizes
2 daiviņas ķiploka
1 sīpols
2 kartupeļi

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

>>>Ķiploku zupiņa, kas ārstē labāk nekā antibiotikas. + Vēl piecas lieliskas zupas aukstam laikam!

>>>Hamburgas zupa ar frikadelēm un klimpām. + Vēl desmit sātīgas ziemas zupiņas!

Pagatavošana
1. Fileju nomazgā, sagriež kubiņos.

2. Notīra kartupeļus, sagriež kubiņos.

3. Notīra sīpolu un burkānu. Burkānu sarīvē uz rupjas rīves.

4. Seleriju nomazgā un sagriež gabaliņos.

5. Katliņā ielej nepieciešamo ūdens daudzumu, ļauj uzvārīties. Tad pieliek veselu sīpolu, dažus piparu graudiņus, lauru lapu un gaļu. Vāra aptuveni 8-10 minūtes.

6. Pievieno zupai kartupeļus, burkānus un seleriju, vāra vēl 10-15 minūtes.

7. Rīvētu kausēto sieru pievieno zupai, rūpīgi samaisa, lai siers izkustu.

8. Zaļumus nomazgā, sīki sagriež un pievieno zupai, sajauc un pavāra vēl minūti.

9. Gatavo ķiploku grauzdiņus.



10. Maizes šķēles ieliek cepeškrāsnī apgrauzdēt uz 15 minūtēm.

11. Notīra ķiplokus, ierīvē ar tiem maizi. Virsū uzkaisa nedaudz caur presi izspiestu ķiploku.

12. Maizi sagriež kvadrātiņos.

13. Grauzdiņus pievieno zupai, to pasniedzot.

Labu apetīti!