Septiņpadsmit knifiņi gaisīgas un gardas mīklas pagatavošanai. + Receptes

07-09-2020

Piedāvājam pieredzējušu konditoru padomus mīklas pagatavošanai, lai pīrāgi izdotos gaisīgi, biskvīti – maigi, bet cepumi – kraukšķīgi.

1. Mīklai vēlams vienmēr pievienot kartupeļu cieti – bulciņas un pīrāgi būs gaisīgi un mīksti vēl arī nākamajā dienā. Galvenais noteikums garšīgiem pīrāgiem – gaisīga, labi izrūgusi mīkla: miltus noteikti jāizsijā, tā atdalot dažādus piemaisījumus un bagātinot tos ar skābekli.

2. Jebkurai mīklai, izņemot pelmeņiem paredzētajai, vārītajai, smilšu un kārtainajai mīklai, tātad mīklai, kas paredzēta pīrāgu, pankūku, maizes, plācenīšu cepšanai – pievieno ēdamkaroti ar kaudzīti mannas.

3. Papildus pienam pievieno pusglāzi minerālūdens. Izšķīdina 1 tējkaroti sodas pusglāzē minerālūdens un viegli dzēš ar citronskābi vai etiķi. Šis patiešām ir ļoti vērtīgs padoms!

4. Telpā, kur raudzē mīklu, nedrīkst būt caurvējš: tas veicina ļoti cietas garoziņas veidošanos.

5. Iejaucot rauga mīklu, visiem produktiem jābūt siltiem vai istabas temperatūras, produkti no ledusskapja padara lēnāku uzrūgšanas procesu.

6. Rauga mīklas izstrādājumiem visiem šķidrumiem jābūt sasildītiem līdz 30 — 35ºС, jo rauga sēnītes zaudē aktivitāti zemākā vai augstākā temperatūrā.

7. Kad paplikšķina pa mīklu, veidojot bumbu, rokām jābūt sausām.

8. Pirms likt pannu cepeškrāsnī, ļauj mīklas izstrādājumiem pastāvēt 15 — 20 minūtes. Pirms cepšanas mīklai pilnībā jāuzrūgst. Ja tas netiek darīts, mīkla slikti paceļas un pīrāgi ilgi neizcepas.

9. Pīrāgus cep uz vidējas uguns, lai pildījums nepārkalstu.

10. Mīklai labāk pievienot nekausētu sviestu, jo kausēts sviests nelabvēlīgi ietekmē mīklas struktūru.

11. Pīrāgi uz piena bāzes ir garšīgāki un aromātiskāki, garoziņa pēc izcepšanas ir spoža un skaistā
krāsā.

12. Mīklā izmantotajam raugam jābūt svaigam, ar patīkamu spirtotu smaržu. Raugu jāpārbauda jau
iepriekš. Lai to izdarītu, pagatavo nelielu iejavas porciju un pārkaisa ar miltu kārtiņu. Ja tajā pēc
30 minūtēm neparādās plaisas, raugs ir sliktas kvalitātes.

13. Ja mīklā ir par daudz cukura, pīrāgi ātri apbrūnē un pat piedeg. Palēninās rauga mīklas rūgšana, un pīrāgi izdodas ne tik gaisīgi.

14. Līdz krējuma konsistencei sasildītas taukvielas pievieno mīklas iejaukšanas beigās vai to pārmīcot, tādējādi uzlabosies rūgšana.

15. Lai gatavie pīrāgi būtu maigāki un drupanāki, mīklā liek tikai olu dzeltenumus.

16. Biezus pīrāgus cep uz mazas uguns, lai tie izceptos vienmērīgi.

17. Uz pannas cepamu pīrāgu mīklu izrullē pēc iespējas plānāku, lai labi justu pildījuma garšu.

DAŽĀDAS MĪKLAS UN PĪRĀGU RECEPTES ATRADĪSI ŠAJĀS SAITĒS!

Svētki nāk, “riktējam” smilšu mīklu cepumiem un kūkām! Nekļūdīga recepte

Latvisks pīrāgs kārtainajā mīklā ar dzērvenēm un āboliem. + Vēl piecas pīrāgu receptes!

Garda mīkla ar minerālūdeni fiksajiem pelmenīšiem

Ļoti gardi un plāni kefīra mīklas pīrādziņi. + Vēl piecas labas pīrādziņu receptes

Ļoti viegla “vēja kūku” mīkla. Pildījums var būt visdažādākais!

Kārtainās mīklas pīrādziņi “Klasika”

Vēja kūkas jeb profiteroli. Kā pagatavot slaveno plaucētas mīklas gardumu?

loading...