Sēņu salāti ar dārzeņiem ziemas krājumiem. Burciņa vaļā, pusdienas gatavas

06-10-2020

Sastāvdaļas

1 l augu eļļas
1,5 kg burkānu
1,5 kg sīpolu
1,5 kg kāpostu
3 ēdamkarotes cukura
1,5 kg gurķu
1 ēdamkarote etiķa esences
500 g paprikas
300 g vārītu sēņu
2 kg tomātu

Pagatavošana

Eļļu uzkarsē, pievieno sagrieztus burkānus, gatavo 5 minūtes.

Pievieno gredzenos sagrieztus sīpolus, gatavo vēl 5 minūtes.

Pieber cukuru un sīki sagrieztus kāpostus un atkal vāra 5 minūtes.

Liek klāt visas pārējās sastāvdaļas, samaisa un gatavo 30-40 minūtes.

Liek sterilizētās burkās, aizvāko.