Sēnes aukstā marinādē. Gatavas jau nākamajā dienā!

10-08-2019


Sastāvdaļas
1 kg sēņu
2 daiviņas ķiploka
2 ēdamkarotes sāls
1 ēdamkarote cukura
4 ēdamkarotes etiķa
Lauru lapa
Piparu graudiņi

Pagatavošana
1. Sēnes novāra. Gailenēm, baravikām, bekām pietiek ar dažām minūtēm, bērzlapes vāra minūtes 10.

2. Nokāš un atdzesē, bet tā, lai vēl ir siltas. Pievieno 2 daiviņas ķiploka, 2 karotes sāls, 4 karotes etiķa, 1 karoti cukura, lauru lapu, smaržīgos piparus un nedaudz vārīta, auksta ūdens tā, lai tas nedaudz pārsegtu sēnes (sāli var likt vairāk, pēc garšas).

3. Samaisa, ļauj atdzist līdz galam un liek aukstumā.

4. Sēnītes gatavas ēšanai pēc diennakts.

loading...