Sena kūkas “Napoleons” recepte. Iespējams, arī pati vienkāršākā!

10-02-2018

napoleons

Visiem, kas darbojušies virtuvē un gatavojuši konditorejas izstrādājums, zināms, ka izcept gardu “Napopeonu” nav nekāda joka lieta. Bet ar šo seno un patiesi vienkāršo recepti tas izdosies pat iesācējam!

Sastāvdaļas

Mīklai

200 g sviesta
2 olas
200 g krējuma
Šķipsniņa sāls
0,5 tējkarotes ar etiķi dzēstas sodas
4 glāzes miltu

Krēmam
2-3 ēdamkarotes miltu
1,5 glāzes cukura
0,5 litri piena
250 g sviesta

Pagatavošana

Miltus saberž ar istabas temperatūras sviestu, pievieno krējumu, olas, ar etiķi dzēstu sodu un šķipsniņu sāls.

Iejauc mīklu, sadala 10-12 daļās. Liek ledusskapī uz 1 stundu.

Katru daļu atsevišķi izrullē un cep līdz gatavībai cepeškrāsnī. Katra biskvīta izcepšanai vajadzīgas aptuveni 8-10 minūtes.

Pagatavo krēmu, sajaucot miltus ar cukuru, šo maisījumu pievieno verdošam pienam.

Maisa, kamēr sabiezē, izslēdz uguni. Kad masa atdzisusi, to sakuļ ar sviestu.

Ar pagatavoto krēmu pārziež biskvītus.

Biskvītu atgriezumus apcep un pārkaisa ar tiem tortes sānus un augšpusi.

Gatavo kūku liek ledusskapī ievilkties un sastingt vismaz 10 stundas.

Vienkārši, vai ne? Labu apetīti!