Sastāvdaļas
500 g liesas cūkgaļas
1,5 kg kartupeļu
1 sīpols
50 g sviesta
½ glāzes miltu
100 g augu eļļas cepšanai
Sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
Cūkgaļas mīkstumu samaļ, pievienojot sāli un piparus pēc garšas.
Sīpolu sasmalcina, apcep kopā ar malto gaļu.
No kartupeļiem pagatavo cietu biezputru, atdzesē, pievieno sāli, sviestu un miltus, sāli, garšvielas pēc garšas.
Miltus iejauc vienmērīgi, lai nebūtu kunkuļi un biezputras maisījums būtu maksimāli viendabīgs.
No kartupeļu mīklas ar rokām veido plaukstas lieluma plācenīšus, vidū liek malto gaļu un veido pildītas pankūciņas.
Tiklīdz gatavas, tās liek uz pannas sakarsētā eļļa un apcep zeltaini brūnas no abām pusēm.
Labu apetīti!
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Kraukšķīgas kartupeļu pankūciņas. Recepte un padoms
Kraukšķīgās kartupeļu pankūciņas. Ar lasīti pārvēršas par delikatesi!
“Hush browns” – kā kartupeļu pankūkas gatavo amerikāņi
Sātīgās kartupeļu pankūciņas ar krējumu un lociņiem
Kraukšķīgas kartupeļu pankūciņas sātīgām brokastīm