Sātīga biešu zupa bez gaļas. + Vēl trīs biešu zupas receptes!

19-01-2025

Foto – Pixabay

Karstā biešu zupa bez gaļas – šo dārzeņu zupas versiju pasniedz karstu. Pat bez gaļas tās garša ir bagātīga.

Pagatavošanas laiks

Kopā 1 st. 20 min.

Aktīvais (jūsu līdzdalība ir obligāta) 20 min.

Porciju skaits 4

Sastāvdaļas

Bietes 350 g

Kartupeļi 300 g

Burkāni 3 gab.

Sīpoli 1 gab.

Augu eļļa 100 ml

Ūdens 2 l

Ķiploki 2 daiviņas

Sāls pēc garšas

Malti melnie pipari pēc garšas

Jūs varat pievienot garšaugus pēc garšas

Pagatavošana

1․ Nomizo dārzeņus. Bietes, kartupeļus un burkānus sagriež plānos salmiņos. Sīpolu smalki sagriež. Bietes un burkānus var sarīvēt.



2․ Uzkarsē eļļu pannā uz vidējas uguns. Apcep sīpolus, līdz tie kļūst brūni.

3․ Bietes un burkānus salieciet kopā ar sīpoliem. Ielej nedaudz ūdens no kopējā daudzuma un sautē, lai dārzeņi kļūst mīkstāki.

4․ Ķiplokus izspiež caur spiedi un pievieno tos un kartupeļus katlam. Ielej atlikušo ūdeni. Pēc vārīšanas vārīt 10-15 minūtes, līdz dārzeņi ir pilnībā izvārīti.

5․ Sāli un piparus pievieno biešu zupai. Pasniedzot pārkaisa ar zaļumiem.




IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Biešu zupa poļu gaumē. + Vēl desmit zupu receptes ziemīgai maltītei!

Biešu zupa ar skābētiem kāpostiem. Interesanta šefpavāra Baranovska recepte!

Divas labas receptes ar pupiņām: biešu zupa, ragū