Paprikas zupa
Sastāvdaļas
20 g ķiploku
30 g sīpolu
2 krūzes buljona
400 g sarkano saldo piparu
250 g dzelteno saldo piparu
sāls, pipari
Pagatavošana
Sīpolus un ķiplokus savāra buljonā. Cepeškrāsnī izcep iztīrītus saldos piparus, noņem mizu. Visu saputo ar maisītāju.
(1 porcija — 93 kcal)
Brokoļu krēmzupa ar kazas sieru
Sastāvdaļas
(6 porcijas)
1 kg svaigu vai saldētu brokoļu
1 liels sīpols
0,5 l pilnpiena
šķipsniņa rīvēta muskatrieksta
100 g mīksta kazas siera
olīveļļa
Pagatavošana
Brokoļu rozetes atdala no kāta daļas, sautē uz pannas vai katliņā.
mīkstus kopā ar sagrieztiem sīpoliem, nedaudz olīveļļas un muskatriekstu ūdens un piena maisījumā.
Izņem brokoļu rozetes, pārējo ar blenderi sasmalcina krēmīgā konsistencē.
Krēmzupai pievieno brokoļu rozetes un gabaliņos sagrieztu sieru.
(1 porcija — 165 kcal)
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Sasildies: skābu kāpostu zupiņa ar liellopu gaļu + vēl trīs labas rudenīgu zupu receptes!
Biešu un kāpostu sagatave taviem ziemas krājumiem. + Vēl piecas “burciņzupas” idejas!