Saldskābie marinēti gurķīši ir lieliska uzkoda vai papildinājums salātiem. Noderēs arī zupām un kā piedeva gaļas ēdieniem.
Sastāvdaļas
Svaigi gurķi (cik satilpst burkā)
2 – 3 diļļu ziedkopas
1 – 2 mārrutku lapas
3 lauru lapas
4 melno piparu graudiņi
4 smaržīgo piparu graudiņi
4 – 5 ķiploka daiviņas
150 g cukura uz 1 l ūdens
40 g sāls uz 1 l ūdens
1 tējkarote citronskābes uz 1 l ūdens
Pagatavošana
Burku apakšā liek visas garšvielas un piepilda burkas ar gurķiem, nogriežot to galus. Ja gurķi svaigi lasīti, tos var uzreiz konservēt. Ja senāk, tad 3-5 stundas paturēt aukstā ūdenī.
Uzvāra ūdeni un aplej gurķus 20 minūtes, pārklāj ar vākiem.
Ielej katlā ūdeni un nomēra piedevu daudzumu. Aprēķina 150 g cukura un 40 g sāls uz 1 litru ūdens.
Ūdenim pievieno sāli un cukuru, ļauj izšķīst, uzvāra un beigās pievieno citronskābi.
Nekavējoties pārlej gurķus ar marinādi un aizver ar uzskrūvējamiem vākiem. Apgriež burkas un atstāj šādā stāvoklī atdzist. Glabā tumšā un vēsā vietā!
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Neizdodas kraukšķīgi marinēti gurķi? Lūk, galvenie noslēpumi – to ir tikai seši
Marinēti gurķi ar kabačiem. + Kabaču pavārgrāmata!
Marinēti gurķi ar kabačiem ziemai. + Marinējumu pavārgrāmata!
Gurķu un tomātu salāti ar hmeli suneli. + Vēl desmit dārzeņu salāti taviem ziemas krājumiem!
Saldskābi marinēti gurķīši. Izvēlies – ēšanai tūlīt vai ziemas krājumiem!
Kraukšķīgi marinēti gurķi. +Vēl piecas marinētu gurķu receptes!
Gurķu salāti ar sīpoliem marinādē. Vienkārša un kraukšķīga recepte!