Salāti “Varavīksnes asorti” ziemas krājumiem.+ Vēl desmit marinējumu receptes

02-09-2024

Sastāvdaļas

2 kg nelielu gurķu

2 kg tomātu

1 kg krāsainas paprikas

1 kg kabaču

1 kg patisonu

Lauru lapa

Melnie graudu pipari

Diļļu, selerijas, pētersīļu zaļumi

Marinādei

1,3 l ūdens

4 ēdamkarotes citronskābes

Pagatavošana

Katras burkas apakšā liek zaļumus, 2-3 lauru lapas, 5 melno piparu graudus, pēc tam kārtām liek sagrieztus dārzeņus (gurķus – patisonus – papriku – kabačus – tomātus), pa vidu kārtojot zaļumus.

Marinādi uzkarsē, atdzesē līdz 60ºС, pārlej dārzeņiem, atstājot 3-4 cm līdz augšai, bet tā, lai marināde pārklātu dārzeņus.

Pasterizē 3 l burkās 25 minūtes, aizvāko un atdzesē.




IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES

1. MARINĒTI GURĶĪŠI ČEHU GAUMĒ

2. MAZSĀLĪTI GURĶĪŠI AR MINERĀLŪDENI

3. GURĶĪŠI PLASTMASAS MAISIŅĀ

4. MAZSĀLĪTI GURĶI AR RUPJMAIZI

5. GURĶU STIENĪŠI SALDSKĀBĀ MARINĀDĒ

6. DĀRZEŅU ASORTI AR DEGVĪNU

7. MAZSĀLĪTI GURĶI AR ĀBOLIEM




8. MARINĒTI GURĶU SALĀTIŅI ZIEMAI

9. MARINĒTI GURĶI AR KABAČIEM

10. MARINĒTI GURĶI AR OZOLA LAPĀM UN MĀRRUTKIEM