Sastāvdaļas
2 kg nelielu gurķu
2 kg tomātu
1 kg krāsainas paprikas
1 kg kabaču
1 kg patisonu
Lauru lapa
Melnie graudu pipari
Diļļu, selerijas, pētersīļu zaļumi
Marinādei
1,3 l ūdens
4 ēdamkarotes citronskābes
Pagatavošana
Katras burkas apakšā liek zaļumus, 2-3 lauru lapas, 5 melno piparu graudus, pēc tam kārtām liek sagrieztus dārzeņus (gurķus – patisonus – papriku – kabačus – tomātus), pa vidu kārtojot zaļumus.
Marinādi uzkarsē, atdzesē līdz 60ºС, pārlej dārzeņiem, atstājot 3-4 cm līdz augšai, bet tā, lai marināde pārklātu dārzeņus.
Pasterizē 3 l burkās 25 minūtes, aizvāko un atdzesē.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES
1. MARINĒTI GURĶĪŠI ČEHU GAUMĒ
2. MAZSĀLĪTI GURĶĪŠI AR MINERĀLŪDENI
4. MAZSĀLĪTI GURĶI AR RUPJMAIZI
5. GURĶU STIENĪŠI SALDSKĀBĀ MARINĀDĒ
8. MARINĒTI GURĶU SALĀTIŅI ZIEMAI
10. MARINĒTI GURĶI AR OZOLA LAPĀM UN MĀRRUTKIEM