
Foto – Pixabay
Šis ēdiens dažādos ikdienas virtuvi vai rotās svētku galdu. Tas viss, pateicoties interesantai dažādu garšu kombinācijai – sāļās garneles un krabju nūjiņas papildina saldie ananasi un granātābolu skābums. Savukārt Pekinas kāpostu maigā kraukšķīgā tekstūra piešķirs salātiem svaigumu un nedaudz aizēnos pārējās sastāvdaļas.
Gatavošanas laiks
Kopā 30 min.
Aktīvais (jūsu līdzdalība ir obligāta) 30 min.
Porciju skaits 10
Sastāvdaļas
Notīrītas garneles 300 g
Krabju nūjiņas 200 g
Pekinas kāposti ½ kāposti
Konservēti ananasi 340 g
Granātāboli 1 gab.
Majonēze 2-3 ēd.k.
Sāls pēc garšas
Pagatavošana
1․ Sagatavojiet sastāvdaļas.
2․ Notīriet garneles. Pirms tam ievietojiet neapstrādātus produktus verdošā ūdenī, vāriet 3 minūtes, noteciniet drenāžā un atdzesējiet.
3․ Krabju nūjiņas sagriež nelielos gabaliņos.
4․ Sasmalcini Pekinas kāpostus nelielos kubiņos vai strēmelēs.
5․ Sagrieziet konservētus ananāsus mazos kubiņos.
6․ Ieliec visas sastāvdaļas salātu bļodā un pievieno tām granātābolu graudus. Dažus gabaliņus var atstāt ēdiena dekorēšanai.
7․ Salātus pārlej ar majonēzi, sāli pēc garšas un samaisi.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Kartupeļu salāti ar olām, gurķiem un seleriju. + Vēl piecas kartupeļu salātu receptes!
Salāti “Milāna”. + Salātu pavārgrāmata – populāras receptes, kas rotās svētku galda!
Salāti ar krabju nūjiņām, garnelēm, zirnīšiem. + Salātu pavāgrāmata!
Garneļu un krabju salātiņi vieglai maltītei. Divas lieliskas receptes
Olivjē salāti ar mazajām garnelītēm. Viegli un gardi!