Rudenīgās mini picas. Recepte no Lindas Tellgrenas bloga

07-10-2015

Publicitātes foto

Publicitātes foto


Itālijas virtuves klasiku – picu – iecienījuši gan lieli, gan mazi. Ja pieteikušies ciemiņi vai tuvojas svētki, pagatavo šo gardo mini uzkodu. Uzkoda piemērota arī bērnu ballītēm, jo mazie svinētāji to var veikli paķert rokā un apēst, neatraujoties no rotaļām. Mini picas maizītes gatavo mafinu formiņās, un tas aizņem vien dažas minūtes laika.

Izejvielas (12 mini picām):
● 1 lielais lavašs vai 4 gatavās tortiljas pamatnes
● 250g tomātu mērces
● pēc izvēles – 4 ķiploka daiviņas, izspiestas caur ķiplokspiedi
● 250g šķiņķa vai kūpinātas liesas gaļas, sagriezta mazos kubiņos
● 200g Trikāta Krievijas Premium siera, kas smalcināts uz rupjās rīves
● dažas melnās olīvas un čili pipari dekorēšanai, sagriezti ripiņās

Gatavošana

1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.

2. Ar kulinārijas gredzenu vai šķērēm no lavaša vai torlijas izgriez apļus ar deviņu centimetru diametru. Kārto tos mafinu pannas formiņās, ar pirkstiem iespiežot aplīšus kausiņu formā. Mazajos kausiņos liec pa karotei tomātu mērces (ja vēlies, virsū vari likt nedaudz ķiploka), mazliet šķiņķa vai gaļas. Pāri ber rīvēto sieru. Virsū liec olīvas un čili gabaliņus.

3. Liec cepeškrāsnī un cep 10-15 minūtes, līdz siers izkusis un picu maizīšu maliņas kļuvušas zeltainas. Pasniedz siltas.

Publicitātes foto

Publicitātes foto

loading...