Riekstu un krējuma kliņģerīši. Divas vienkāršas receptes

10-01-2018

klingeris1


Mandeļu vai riekstu kliņģerīši

Trīs olu dzeltenumus saputo ar 3 karotēm cukura, 200 g sviesta saputo ar 200 g cukura.

Visu samaisa, pieber 250 g miltus, 50 g sakapātas mandeles vai riekstus, veido kliņģerīšus un cep krāsnī brūnus.

klingeris1
Krējuma kliņģerīši

3 olas saputo ar 1 glāzi cukura, pievieno 1 glāzi skāba krējuma un 2 ēdamkarotes kausēta sviesta.

Masu labi samaisa, pieber 250 g miltu un samīca mīklu.

Mīklu izveltnē pirksta biezumā, veido kliņģerīšus, liek uz apziestas plāts, pārziež ar olu un cep dzeltenus.