Ribiņas meksikāņu gaumē iznāk ļoti gardas un pikantas. Tās pagatavot ir vienkārši, bet prasa laiku. Tomēr rezultāts ir tā vērts!
Sastāvdaļas
2 strēmeles cūkas ribiņu
Sāls un malti melnie pipari – pēc garšas
350 g aprikožu džema
200 ml kečupa
Ceturtdaļglāzes sinepju
Ceturtdaļglāzes sojas mērces
6 daiviņas ķiploka
2 konservēti pipari
3 cm ingvera saknes
Asa mērce pēc garšas
3 ēdamkarotes kukurūzas cietes
Pagatavošana
Ķiploku, ingveru, piparus sīki sagriež.
Ribiņas sagriež gabaliņos tā, lai katrā būtu 2 kauliņi.
Pievieno sāli, piparus un liek katliņā.
Sajauc džemu, kečupu, sinepes, sojas mērci, ķiploku, ingveru un aso mērci.
Ielej iegūto maisījumu pie ribiņām un uzliek vāku.
Gatavo iegūtajā mērcē uz lēnas uguns 6-8 stundas (!).
Kad ribiņas gatavas, sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Izklāj pannu ar foliju.
Uzmanīgi izņem ribiņas no katla un liek vienā kārtā uz sagatavotās pannas.
Ribiņu mērci izkāš un pārlej katliņā. Ļauj uzvārīties uz vidējas uguns.
Sajauc kukurūzas cieti un 3 ēdamkarotes ūdens nelielā bļodiņā.
Pievieno iegūto putriņu mērcei kaltiņā un gatavo, līdz iegūts vajadzīgais biezums.
Ieziež ribiņas ar iegūto mērci un cep, papildinot mērci katras 10-15 minūtes, kopā aptuveni 45 minūtes.
Pasniedz ar atlikušo mērci, ceptiem sīpoliem un kartupeļiem.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Izvēlies labāko gaļiņu un saņem komplimentus par pusdienām!
Cūkgaļas, laša, kartupeļu šašliks. Desmit grilēšanas receptes iedvesmai
Noderīgi padomi grila iekuršanai. + Labākās grila ēdienu receptes
Vistas šašliks un augļu iesmiņi ar zefīriem. Šefpavārs Normunds Baranovskis atklāj grila sezonu!