Nieka pusstundas laikā gatavs gards un sātīgs, sildošs ēdiens. Un kur tad vēl gardais siera “mētelītis”!
Sastāvdaļas
450 g liellopa maltās gaļas
1 ēdamkarote augu eļļas
1-2 sīpoli
1 daiviņa ķiploka
Sāls pēc garšas
Malti melnie pipari, citas garšvielas – pēc vēlēšanās
3–4 ēdamkarotes kečupa
950 ml liellopa gaļas buljona
250 ml ūdens
450 g makaronu
300 g siera
120 ml piena
Zaļumi pēc vēlēšanās
Pagatavošana
1․ Dziļā pannā sakarsē eļļu uz vidējas uguns. Pievieno malto gaļu, sasmalcina sīpolus un ķiplokus, pievieno sāli, piparus, garšvielas, kečupu.
2․ Apcep visu 6–7 minūtes. Pastāvīgi maisa, lai nepaliktu lielāki gabaliņi.
3․ Pievieno buljonu un ūdeni, ļauj uzvārīties.
4․ Tai pašā pannā ieber makaronus. Samaisa, samazina karstumu un gatavo zem vāciņa aptuveni 20 minūtes.
5․ Pievieno uz rupjas rīves sarīvētu sieru, pielej pienu un samaisa. Gatavo ēdienu pārkaisa ar
zaļumiem.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Mājas spageti mērce ziemas krājumiem. + Piecas makaronu ēdienu receptes!
Kausēts siers ar šampinjoniem. Krēmīga piedeva sviestmaizēm vai makaroniem
Makaronu un dārzeņu sacepums visai ģimenei
Pasta “Carbonara” jeb, latviski sakot, makaroni ar sieru un šķiņķi