Reiz to sauca “makaroni po flotski”. Bet tagad – pasta un maltā gaļa vienā pannā!

01-11-2020

Nieka pusstundas laikā gatavs gards un sātīgs, sildošs ēdiens. Un kur tad vēl gardais siera “mētelītis”!

Sastāvdaļas

450 g liellopa maltās gaļas

1 ēdamkarote augu eļļas

1-2 sīpoli

1 daiviņa ķiploka

Sāls pēc garšas

Malti melnie pipari, citas garšvielas – pēc vēlēšanās

3–4 ēdamkarotes kečupa

950 ml liellopa gaļas buljona

250 ml ūdens

450 g makaronu

300 g siera

120 ml piena

Zaļumi pēc vēlēšanās



Pagatavošana

1․ Dziļā pannā sakarsē eļļu uz vidējas uguns. Pievieno malto gaļu, sasmalcina sīpolus un ķiplokus, pievieno sāli, piparus, garšvielas, kečupu.

2․ Apcep visu 6–7 minūtes. Pastāvīgi maisa, lai nepaliktu lielāki gabaliņi.

3․ Pievieno buljonu un ūdeni, ļauj uzvārīties.

4․ Tai pašā pannā ieber makaronus. Samaisa, samazina karstumu un gatavo zem vāciņa aptuveni 20 minūtes.

5․ Pievieno uz rupjas rīves sarīvētu sieru, pielej pienu un samaisa. Gatavo ēdienu pārkaisa ar
zaļumiem.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Mājas spageti mērce ziemas krājumiem. + Piecas makaronu ēdienu receptes!

Kausēts siers ar šampinjoniem. Krēmīga piedeva sviestmaizēm vai makaroniem

Makaronu un dārzeņu sacepums visai ģimenei

Pasta “Carbonara” jeb, latviski sakot, makaroni ar sieru un šķiņķi

loading...