Rauga mīklas belaši. Ātrā recepte

01-03-2020

belashi

Sastāvdaļas
600 g gaļas
2 sīpoli
Pustējkarote maltu melno piparu
2 tējkarotes sāls
1 tējkarote cukura
1 glāze piena
2,5 glāzes kviešu miltu
Pustējkarote sausā rauga

Pagatavošana
Laiks: 30 minūtes

1. Iejauc rauga mīklu: miltus, pienu (vai ūdeni), raugu, cukuru un sāli sajauc, kārtīgi samaisa, līdz mīkla nelīp pie rokām. Atstāj uzrūgt siltā vietā 2 stundas.

2. Samaļ gaļu (rupjā malumā), sīpolus, pievieno pienu, sāli un piparus pēc garšas.

3. Mīklu sagriež bulciņās, ļauj tām pastāvēt 10-15 minūtes, pēc tam izrullē no tām plācenīšus (miltus nepieber, bet ieziež ar eļļu).

4. Uz plācenīšiem liek malto gaļu. Malas aizloka. Cep karstā eļļā vai fritējamā katlā, liekot ar atvērto daļu uz leju.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Belašs nav padomju mantojums, bet sens baškīru ēdiens. Četras mājas receptes!

Mājās gatavoti belaši ar gaļu. Garšo lieliski!

Belašs no kabačiem un vistas gaļas. + Klasiskā belaša recepte!

loading...