Rasoļņiks ar tomātiem ziemai baltkrievu gaumē. + Vēl trīs konservu idejas!

08-10-2019

Ar šo recepti dalījās paziņas no Baltkrievijas, tā arī radās nosaukums. Izdodas gardi, pikanti un skaisti konservi ziemas krājumiem.

Ziemā šo sagatavi pievieno gaļas buljonam ar kartupeļiem – lieliska, veselīga zupa gatava.

Šajā receptē dārzeņi nav jāapcep, visus dārzeņus gatavo kopā ar grūbām.

Var likt svaigus gurķus, nostāvoties tie iemarinēsies.

Aprēķins 3 l gatavu konservu, var iznākt arī nedaudz vairāk.

Sastāvdaļas

1,5 kg svaigu gurķu

750 g tomātu

500 g burkānu

250 g pērļu grūbu

500 g sīpolu

Ceturtdaļglāze augu eļļas

Ēdamkarote sāls

2 ēdamkarotes cukura

Ceturtdaļglāze 9% etiķa

Viens divi piparu graudiņi katras burkas apakšā

250 ml ūdens

Pagatavošana
Burkas un vāciņus izmazgā ar sodu, izskalo ar verdošu ūdeni, katrā ieliek 1-2 graudiņus melno piparu.

Tomātus samaļ gaļas mašīnā.

Gurķus sagriež kubiņos.

Burkānus sarīvē uz vidējas rīves.

Sīpolus sīki sagriež.

Grūbas noskalo aukstā ūdenī, notecina ūdeni.

Visas sastāvdaļas liek katlā, pievieno eļļu, sāli, cukuru, ūdeni, rūpīgi samaisa, vāra uz vidējas uguns 20 minūtes pēc uzvārīšanās.

Pēc tam pielej vajadzīgo daudzumu ūdens un maisot sautē vēl 15 minūtes uz lēnas uguns.

Gatavo sagatavi liek burkās, aizvāko, obligāti apgriež otrādi, ietin līdz pilnīgai atdzišanai.

Konservēta zupiņa gatava, var glabāt istabas temperatūrā.

Labu apetīti!

VĒL DAŽAS IDEJAS

1. SAGATAVE BORŠČAM

2. STUDENTU ZUPIŅAS SAGATAVE

3. LEČO AR GURĶIEM

loading...