Pateicoties šai sagatavei, gardu un aromātisku zupiņu pagatavosi daudz ātrāk.
Sastāvdaļas
Pusotrs kilograms gurķu
500 g sīpolu
500 g burkānu
1 kg tomātu
Zaļumi pēc vēlēšanās
250 ml ūdens
60 ml augu eļļas
1 ēdamkarote sāls
2 ēdamkarotes cukura
250 g grūbu
60 ml 9% etiķa
Pagatavošana
1․ Gurķus sagriež kubiņos kopā ar sīpoliem Burkānus un tomātus sarīvē uz rupjas rīves. Zaļumus sakapā.
Jācenšas, lai tomātu miziņas paliktu tev rokā pēc sarīvēšanas.
2․ Dārzeņus un zaļumus liek katliņā. Pievieno ūdeni, eļļu, sāli un cukuru. Samaisa. Pieber nomazgātas grūbas un samaisa vēlreiz.
3․ Ļauj uzvārīties un sautē uz nelielas uguns aptuveni 20 minūtes. Periodiski samaisa.
4․ Pielej etiķi un atstāj uz uguns vēl 10 minūtes.
5․ Liek sterilizētās burkās, kuru kopējais tilpums ir 3,5 ml, un aizvāko. Ietin segā vai pledā. Pēc atdzišanas glabā vēsā vietā.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Dārzeņi savā sulā zupai vai salātiem. + Vēl piecas veselīgas receptes ziemas krājumiem!
Universāla zupas sagatave ziemai. + Vēl trīs mājas konservi zupām!
Dārzeņu sagatave borščam taviem krājumiem. Tikai stunda, lai ietaupītu daudz laika ziemā!
Svaigu kāpostu soļanka ziemas krājumiem. Atver burciņu, pusdienas gatavas!