Vasaras deserts. Saldumu regulē pēc garšas, daudz atkarīgs no tā, cik saldas ir zemenes.
Galvenais – izvārīt gardu ķīselīti no zemenēm, rabarberiem un rīvētiem āboliem (bez tiem var iztikt). Sastāvdaļas var variēt pēc garšas.
Sastāvdaļas 3 – 4 porcijām
1 glāze sagrieztu rabarberu kātu
1 glāze svaigu vai saldētu zemeņu
1 salds ābols
3 – 4 glāzes cukura
1 tējkarote ar kaudzīti kukurūzas cietes
Šķipsniņa kanēļa vai krustnagliņu
2 ēdamkarotes vārītu rīsu katrā šķīvī
3,5 glāzes ūdens
Pagatavošana
Rabarberus nomizo, nogriež galus, sagriež kubiciņos.
Ābolus nomizo, izņem serdi un sagriež šķēlītēs.
Ābolus un rabarberus novāra ūdenī kopā ar cukuru, pievienojot saldiem desertiem piemērotas garšvielas.
Gatavošanas beigās pievieno daļu zemeņu un vēl nedaudz pavāra.
Zupu izberž caur smalku sietiņu.
No izberztās masas pagatavo ķīseli. Cieti pārlej ar aukstu ūdeni un samaisa, pakāpeniski lej klāt zupai. Uzvāra un atdzesē.
Atlikusās zemenes saberž un pievieno zupai. Rotā ar piparmētrām un zemeņu gabaliņiem.
Šķīvjos liek vārītus un atdzesētus rīsus un pārlej ar zupu.
Var pievienot saldo krējumu vai kādu krēmu.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Rabarberu ievārījums piecās minūtēs. + Vēl trīs labas rabarberu receptes!
Rabarberu želeja ar putukrējumu. + Vēl trīs labas rabarberu gardumu receptes!
Rīvētās mīklas rabarberu kūka. + Vēl trīs receptes!