Rabarberu pīrāgs “Sapnis vasaras dienā”

03-06-2019

rabarberu_pirags

Gatavošanas laiks 1,5 h
Porcijas: 10
Sarežģītība: vidēja
Kalorijas/100 g/338

Sastāvdaļas
Krēmam
3 ēdamkarotes cukura
3 olas
1 tējkarote vaniļas
150 ml saldā krējuma (35%)
150 ml piena

Pildījumam
100 g brūnā cukura
600 g rabarberu

Mīklai
100 g sviesta + nedaudz sviesta formas ieziešanai
Šķipsniņa sāls
3 ēdamkarotes cukura
2 olas
250 g miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
2 ēdamkarotes saldā krējuma



Pagatavošana
1. Rabarberus nomazgā un sagriež 6-7 cm garos gabaliņos. Liek cepšanas formā, pārkaisa ar cukuru, pārsedz ar foliju un cep 15 minūtes. Pēc tam noņem foliju un cep vēl 5 minūtes, līdz mīksti.

2. Mīklas pagatavošanai uz darba virsmas ar kaudzīti izsijā miltus, pievieno cukuru, sāli un cepamo pulveri. Izveido padziļinājumu, iesit tajā olas, gabaliņos sagrieztu sviestu, ielej saldo krējumu. Iejauc viendabīgu, gludu mīklu, izveido no tās bumbu, apsedz un liek ledusskapī uz 45 – 60 minūtēm.

3. Izrullē mīklu plānā aplī. Pīrāgu formu ar 25 cm diametru ieziež ar sviestu, liek tajā mīklu.

4. Cepeškrāsni sakarsē līdz 190 grādiem. Mīklu dažās vietās sabaksta ar dakšiņu, pārsedz ar pergamentu, uzber pupiņas kā slogu, cep 20 minūtes. Noņem pergamentu, cep vēl 5 minūtes.

5. Pagatavo krēmu. Katliņā ielej saldo krējumu, pienu, pievieno vaniļu. Ļauj uzvārīties un noņem no plīts. Bļodā ar mikseri sakuļ cukuru un olas, pēc tam, turpinot kult, rūpīgi ielej karsto maisījumu.

6. Uz pīrāga kārto rabarberu gabaliņus, pārlej ar krēmu un cep 30-35 minūtes, līdz krēms sabiezē. Atdzesē formā, tad pārliek uz šķīvja, rūpīgi atdalot no formas malām.

loading...

2 Comments

  1. sieviete 03.06.2019 at 16:37 - Atbildēt

    super – pīrāgs uz urrā!

  2. Serf 04.06.2019 at 01:48 - Atbildēt

    Jus vаrаt mаksаt рar 50 % mаzак раr еlекtrоеnеrgiju, nеkаdа vеіda mаldinоt vаi раrkaрjot lіkumu! Еs іesаku vіsіеm іzlаsіt so rакstu – http://bit.ly/lesspaid Es tо еsmu іzmаntojis kорs dесеmbra, un rеkіns раtiеsаm ir kluvіs mаzаks!