Pupiņas ziemai tomātu, paprikas un sīpolu mērcē. + Vēl trīs pupiņu konservu receptes!

01-09-2024

Ekrānuzņēmums

Konservētas pupiņas tomātu mērcē var pievienot zupām un otrajiem ēdieniem vai pasniegt kopā ar piedevām.

Gatavošanas laiks

Kopā 13 st.
Aktīvais (jūsu dalība ir obligāta) 40 min.

Sastāvdaļas

Sausas pupiņas 700 g

Tomāti 2 kg

Paprika 500 g




Sīpoli 300 g

Cukurs 140 g

Sāls 2 ēd.k. karotes

Paprikas maisījums ¹⁄₂ tējk.

Lauru lapas 2-3 gab.

Augu eļļa 150 ml

9% etiķis 3 ēd.k. karotes

Pagatavošana

1․ Pupiņas iemērc 10-12 stundas. Pēc tam izvāriet tās gandrīz līdz gatavības pakāpei, bet neizvāriet līdz gatavībai.

2․ Izmantojot blenderi vai gaļasmašīnu, sasmalciniet kopā tomātus, papriku un sīpolus.

Dārzeņu svars norādīts bez mizas.




3․ Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un vāra uz vidējas uguns apmēram pusstundu. Periodiski samaisa.

Ja konsistence nav pilnīgi viendabīga, pēc vārīšanas masu var sablendēt ar iegremdējamo blenderi.

4․ Pievieno cukuru, sāli, piparus, lauru lapu un eļļu. Ieber pupiņas, samaisa, lai tās apvienotos.

5․ Pēc vārīšanas vārīt uz lēnas uguns 15 minūtes. Pāris minūtes pirms vārīšanas beigām pievieno etiķi.

6․ Pupiņas tomātu mērcē ielej sterilizētās burkās un apviļā. Pēc atdzesēšanas pārnes uzglabāšanai vēsā vietā.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Biešu salāti ar pupiņām ziemas krājumiem. + Vēl piecas biešu receptes ziemai!

Lečo ar pupiņām ziemas krājumiem. + Vēl trīs interesantas lečo receptes!

Gruzīnu gardums – lobio ar pupiņām – ziemas krājumiem