Portobello pica – vienkārša recepte drēgniem rudens vakariem

18-11-2017

Publicitātes foto

Nupat durvis vaļā vēris pirmais restorāns “Pica Rīga” (Rīgā, Strēlnieku ielā 1A), kas apmeklētājiem piedāvās tādas eksotiskas picas kā pica ar strausa un brieža gaļu, kā arī pica no melnas mīklas. Svinot restorāna atklāšanu, “Pica Rīga” pavāri piedāvā “Portobello” picas recepti, ko ikviens var pagatavot mājās kādā drēgnākā rudens vakarā, kad laikapstākļi nevilina doties ārpus mājām.

Nepieciešamās sastāvdaļas

Picas mīkla, 200 g
3 lielas portobello sēnes
1 ēdamkarote olīveļļas
Itālijas saldā desa šķēlēs, 200 g
Ap 10 vīnogu tomāti
1/2 ēdamkarotes skābā krējuma
1/2 glāze sasmalcinātu vai saplēstu bazilika lapu
1/2 tase sasmalcināta parmezāna siera
Šķipsniņa sāls un svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana
Izrullē picas mīklu 30 centimetru diametrā, uz tās uzsmērē skābo krējumu.

Uz picas izkārto šķēlēs sagrieztas portobello sēnes, Itālijas saldo desu un vīnogu tomātus.

Liek picu krāsnī cepties 300 grādu temperatūrā uz 7 minūtēm.

Kad noteiktais laiks pagājis, svarīgi pārliecināties, ka picas maliņa un apakša izcepusies zeltaini brūna, tad izņem picu no cepeškrāsns.

Pāri pārber parmezānu un sasmalcinātu baziliku.

loading...