Šobrīd izdevīgās plūmju cenas tā vien mudina meklēt jaunas receptes. Izmēģini pagatavot pikantu mērcīti ar sīpoliem, ķiplokiem un garšvielām.
Šāda mērcīte ar neticami bagātīgu paprikas, ingvera, kanēļa un citu garšvielu aromātu lieliski papildina gaļas ēdienus, burgerus un ceptus kartupeļus.
Sastāvdaļas
1 kg plūmju (bez kauliņiem)
250 g sīpolu
2 ķiploka daiviņas
250 g cukura
250 ml ābolu etiķa
50 ml sojas mērces
2 tējkarotes malta ingvera
2 tējkarotes kaltētas paprikas
1 malts Kajēnas pipars
Pustējkarote malta kanēļa
Šķipsniņa maltu krustnagliņu
Pagatavošana
1․ Plūmes un sīpolus sagriež gabaliņos. Sakuļ ar ķiplokiem blenderī.
2․ Pārliek katliņā, pievieno visas pārējās sastāvdaļas.
3․ Maisot uzvāra uz vidējas uguns. Samazina karstumu, lai masa nedaudz burbuļotu. Vāra 1 stundu, periodiski maisot.
Beigās mērces apjomam jābūt sarukušam par vienu trešdaļu.
4․ Noņem no plīts un sablendē ar iegremdējamo blenderi. Pēc tam karsē vēl dažas minūtes.
5․ Salej sterilizētās burkās un aizvāko. Apgriež otrādi, ietin, atdzesē. Glabā vēsā vietā.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS PLŪMJU GARDUMU RECEPTES!
Plūmju ievārījums ar valriekstiem. Tik gards, ka pat burciņu izlaizīsi!
Gards un stiprs plūmju uzlējums. Un ideja, kur pēc tam izmantot plūmes!
Plūmju ievārījums ar ingveru un valriekstiem gruzīnu gaumē