Plūmju mērce ar sinepēm un ingveru ziemai. + Vēl piecas mērces receptes

02-09-2024

Foto – Pixabay

Bieza saldskābā mērce ar pikantiem ķiplokiem, sinepēm un maltu ingveru. Tā labi saderēs ar cūkgaļas ēdieniem.

Pagatavošanas laiks

Kopā 2 st.

Aktīvais (nepieciešama jūsu līdzdalība) 20 min.

Sastāvdaļas

Plūmes 1 800 g

Sīpols 1 gab.

Ķiploki 1 daiviņa

Cukurs 700 g




Ābolu sidra etiķis 480 ml

Malts ingvers 1 ēd.k.

Maltas sausās sinepes 1 ēd.k.

Malts kanēlis 1 tējk.

Sarkano piparu pārslas 1 tējk.

Maltas krustnagliņas ½ tējk.




Pagatavošana

1․ No plūmēm izņem kauliņus. Augļus, sīpolu un ķiploku rupji sasmalcini. Sasmalcina ar blenderi vai gaļasmašīnu līdz viendabīgai masai.

2․ Ielej biezenī katliņā ar biezu dibenu. Pievieno visas pārējās sastāvdaļas.

3․ Uzkarsē mērci līdz vārīšanās temperatūrai. Uz lēnas uguns, laiku pa laikam maisot, vāra 1-1½ stundas. Tās tilpumam jāsamazinās par vienu trešdaļu.

4․ Pildiet mērci sterilizētās burkās. Aizveriet tās ar vākiem.

5․ Uz liela katla dibena uzlieciet dvieli. Ievietojiet burkas tā, lai tās atrastos attālumā viena no otras. Ielej siltu ūdeni līdz pleciem.

6․ Uz lēnas uguns vāra burkas 15 minūtes. Aizvāko, apgriež otrādi un atdzesē zem segas.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Žāvētas plūmes garšaugu eļļā. + Vēl piecas neparastas ziemas krājumu receptes!

Ceptu plūmju mērce ar ķiplokiem un ingveru. Vēl trīs mērču receptes ziemai!

Plūmju mērcīte ziemai ar sīpoliem, ķiplokiem un garšvielām. Pikanti!

Saldskāba mērce ziemai. + Vēl piecas pikantu mērču receptes!

Pikanta tomātu mērce ziemai. + Vēl trīs tomātu mērces receptes!