Pīrāgs – čīzburgers. Mēli var norīt!

06-12-2017

pirags

Lai izdotos nesalīdzināmi gards salocītais pīrāgs, galvenais, pareizi izraudzīties pildījumu. Pīrāgā tas ir pats galvenais, bet mīklu nevajag pārāk biezu – nav taču maize. Labs pīrāgs nosaka ēdiena kvalitāti: ne par sausu, ne par jēlu, pildījuma ir daudz, bet tas neplūst ārā pa malām. Portāls “Dzivei.lv” zina, kā tādu pagatavot!

Arvien populārāks kļūst pīrāgs čīzburgers, kas pagatavots līdzīgi kā amerikāņu ātrā uzkoda, tomēr ir arī atšķirības.

Tā kā ātrās uzkodas nenāk par labu nevienam, jācep pašiem – mājas gardumi vēl nevienam nav skādējuši.

Sātīgs, neparasts un garšīgs, tas liks siekalām saskriet mutē visiem – no bērniem līdz pieaugušajiem.

Sastāvdaļas

500 g kviešu miltu

500 g liellopu maltās gaļas

1 sīpols

250 ml ūdens

1 ola

4 ēdamkarotes saulespuķu eļļas

1 tējkarote cukura

2 tējkarotes sāls

21 g rauga

2 ēdamkarotes piena

1 ēdamkarote sezama

150 g Čedaras siera

3 marinēti gurķi

Malti melnie pipari

Pagatavošana

Raugu izmērcē siltā ūdenī.

Miltus izsijā ar cukuru un sāli.

Sajauc olu, eļļu un ūdeni ar raugu. Iejauc mīklu un atstāj, pārsedzot ar dvieli, pusotru stundu.

Pa to laiku apcep malto gaļu, pieber nedaudz sāli un piparus.

Mīklu sadala divās nevienādās daļās – lai viena būtu divas reizes lielāka nekā otra.

Lielāko daļu izrullē tā, lai tā segtu formas apakšu un sieniņas.

Liek virsū malto gaļu, pēc tam tomātu mērci, sīpolus un aplīšos sagrieztu gurķi. Visu pārkaisa ar sieru.

Izrullē otru mīklas daļu un pārsedz pīrāgu. Ieloca malas uz iekšu.

Pārsmērē mīklai pienu, apbārsta ar sezamu.

Cep 20 minūtes 180 grādu temperatūrā. Pasniedz karstu!

Zaļumus pasniedz tikai klāt jau gatavam pīrāgam, jo cepeškrāsnī tie vienkārši izvārīsies.

Seko līdzi, lai pīrāgs glabātos siltā vietā, citādi tas ātri kļūs mitrs.

Izmēģini un, ja garšoja, padalies ar recepti ar draugiem!

loading...