Šī ir tradicionāla angļu mērcīte, ko parasti pasniedz pie jērgaļas ēdieniem, bet ļoti labi papildina arī jebkurus citus gaļas ēdienus. Noder arī gaļas iemarinēšanai – tādā gadījumā jāpatur gaļa marinādē divas trīs stundas.
Sastāvdaļas
1 prāvs piparmētru pušķītis
1 ēdamkarote cukura
Ceturtdaļtējkarote sāls
2 ēdamkarotes ūdens
1 ēdamkarote ābolu etiķa
Var pievienot laima sulu pēc garšas
Šķipsniņa maltu melno piparu
Puse daiviņas ķiploka
Pagatavošana
1․ Lapiņas atdala no zariņiem. Sablendē lapiņas ar cukuru un sāli.
2․ Pielej verdošu ūdeni un atkal sablendē. Pielej etiķi, sakuļ vēlreiz.
Spilgtākai garšai un aromātam var pievienot laima sulu, piparus un sasmalcinātu ķiploka gabaliņu.
3․ Ļauj mērcei nostāvēties 10 minūtes, lai aromāti savienotos.
Ja nav blendera, piparmētras var smalki sakapāt ar nazi. Sajauc ar cukuru, sāli un verdošu ūdeni,
saspaida, atstāj uz 15 minūtēm. Pēc tam pielej etiķi un ļauj pastāvēt.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS MĒRCES!
Jogurta mērcīte ar sinepēm un medu. + Vēl piecas pašgatavotas mērces!
Asā mērce no marinētiem tomātiem. Lūk, cik labs veids, kā izmantot ziemas krājumus!
Rajta – svaigā indiešu jogurta mērcīte. + Vēl piecas mērču idejas!
Pikanta avokado mērcīte. Labi garšo ar čipsiem vai sviestaizēs
Labākā mērcīte Cēzara salātiem. + Vēl piecas mērču receptes!