Pikantie dārzeņu salāti ziemai “Raibais gardums”

30-07-2019

Sastāvdaļas
3 lieli tomāti
3 nelieli gurķi
2 lieli sīpoli
2 lielas paprikas
4 daiviņas ķiploka
2 diļļu ziedkopas
2 ēdamkarotes augu eļļas
2 tējkarotes sāls
2 tējkarotes cukura
2 tējkarotes etiķa
10 graudiņi saldo piparu

Sastāvdaļas
Šis produktu daudzums ļauj pagatavot 2 puslitru burciņas salātu. Aizvākot var ar parastiem konservu vāciņiem vai arī skrūvējamiem vāciņiem.

Pirms darba sākuma noskalo dārzeņus un burkas. Dārzeņus nomazgā aukstā tekošā ūdenī, burkas – karstā.
Nedaudz noskalo ar verdošu ūdeni vāciņus.

Sagatavo virtuves dēlīti, tīru un ērtu, dārzeņu griešanai, un asu nazi.

Nelielus gurķus griež aplīšos, sīpolus – pusgredzenos.

Saldos piparus sagriež salmiņos, ķiplokus – aplīšos.

Tomātus sagriež ne pārāk biezās šķēlītēs.

Tukšās burkās ielej pa karotei augu eļļas.

Kārtām liek sagrieztus gurķus, sīpolus, papriku, tomātus.

Ielej etiķi, pieber sāli, cukuru. Pievieno pa diļļu ziedkopai un smaržīgos piparus.

Pārlej ar verdošu ūdeni.

Ņem piemērotu katlu, apakšā liek četrās kārtās salocītu audumu.

Liek iekšā burciņas, pārsedz ar tīriem vāciņiem. Pārlej ar karstu ūdeni līdz kakliņam. Liek sterlizēties 10 minūtes, līdz ūdens sāk vārīties.

Burciņas cieši aizvāko, apgriež otrādi un ietin siltā segā līdz pilnīgai atdzišanai.

loading...