Pikantie “Apsnigušie tomāti”. Ļoti garda recepte, saglabā un izmēģini!

15-07-2019

Sastāvdaļas 3l burkai
Tomāti
Ķiploki
1,5 l ūdens
2 ēdamkarotes sāls
0,5 glāzes cukura
1 ēdamkarote 70% etiķa

Pagatavošana

Lai pagatavotu “Apsnigušos tomātus”, vajadzīgi ķiploki, tomāti, ūdens, sāls, cukurs, etiķis un burka.

Vispirms sagatavo burku un vāciņu – izmazgā ar sodu un izskalo ar verdošu ūdeni

Tomātus vietumis sadursta ar zobu bakstāmo, lai marināde iekļūtu iekšpusē.

Tīrus tomātus sakārto sausā burkā līdz tās kakliņam, uz 15 minūtēm pārlej ar verdošu ūdeni, piesedz ar
vāciņu.

Ķiplokus sarīvē uz smalkas vai rupjas rīves – tie veidos “sniegu”.

Sagatavo vajadzīgo daudzumu marinādes, pievieno sāli un cukuru, ļauj uzvārīties, noņem no uguns, pielej etiķi.

Ūdeni no tomātiem rūpīgi nolej, virsū uzber rīvētos ķiplokus un pārlej ar marinādi.

Aizvāko, apgriež otrādi un ietin segā līdz atdzišanai.

IZMĒĢINI ARĪ “GURĶUS SNIEGĀ”!

loading...

1 Comment

  1. Ženija 16.07.2019 at 09:15 - Atbildēt

    Paldies , liekas labs,izmēģināšu!