Pikantās bietītes ar ķiplokiem un burkāniem. Garšīgas un veselīgas!

29-01-2020

Sastāvdaļas

2 kg biešu (nomizot, sarīvēt)

1 kg burkānu (nomizot, sarīvēt)

1 kg sīpolu (nomizot, sīki sagriezt)

0,8 kg tomātu (samaltu gaļas mašīnā)

1 čili piparu pāksts (samaļ kopā ar tomātiem)

80 ml 9% etiķa

1 ēdamkarote vai nedaudz vairāk sāls

2-3 ēdamkarotes cukura

250-300 ml augu eļļas

1 ķiploka galviņa (notīra, izspiež caur presi)

Garšvielas: smaržīgie pipari, diļļu sēklas, lauru lapas

Pagatavošana

Sīpolus un burkānus apcep augu eļļā.

Kad dārzeņi kļūst caurspīdīgi, pievieno tomātus, ļauj masai uzvārīties un pieliek bietes.

Pievieno sāli, cukuru, garšvielas, etiķi, samaisa un sautē uz nelielas uguns 1,5 stundu. Pirms vārīšanās beigām pievieno ķiplokus.

Verdošo masu salej burkās un aizvāko, apgriež otrādi un ietin līdz pilnīgai atdzišanai.

No šī sastāvdaļu daudzuma iznāk 6 puslitra burciņas.

Pikanti, saldskābi biešu salātiņi garšos visiem. Tos vari pagatavot, kad vien vēlies.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS BIEŠU RECEPTES!

Lieliski biešu salātiņi. Divas receptes – ar apelsīnu mērci un mārrutkiem

Asie biešu ikri ziemas krājumiem. + Vēl desmit salātiņi ziemai

Divas labas receptes ar pupiņām: biešu zupa, ragū

loading...