Pieneņu medus recepte. Kā pagatavot, kāds labums veselībai?

12-04-2024

Foto – Pixabay

Iestājoties siltam pavasarim, daba sāk mosties, piepildot gaisu ar svaigu ziedošu augu smaržu. Tas ir piemērots laiks atpūtai dabā un labvēlīgs laiks, lai vāktu unikālas sastāvdaļas mājas ēdienu gatavošanai. Viens no šiem brīnišķīgajiem produktiem ir pieneņu medus, kas ir ne tikai garšīgs, bet arī veselīgi labvēlīgs veselībai.

Saules enerģija katrā ziedā

Pirms sākat gatavot medu, ir jāsavāc 400 gabaliņu svaigu pieneņu ziedu. Vislabāk to darīt saulainās dienās, kad tie ir pilnībā atvērti. Neaizmirstiet izvēlēties videi draudzīgas vietas augu vākšanai, lai gala produkts būtu pēc iespējas noderīgāks un drošāks.




Medus gatavošanas recepte no pienenēm

  1. Ziedu sagatavošana. Pēc vākšanas ziedus rūpīgi noskalojiet zem tekoša ūdens, tad ievietojiet tos katliņā un pievienojiet 600 ml ūdens. Uzliek uz uguns un uzvāra. Pēc 2-3 minūtēm izslēdziet karstumu, pārklājiet katlu ar vāku un atstājiet uz 4 stundām, lai ievilktu.
  2. Izspiediet sulu. Novārījumu caur sietu izspiež caur sietu, izspiežot no ziediem maksimāli daudz sulas. Iegūtajā sulā pievieno viena citrona miziņu un sulu, kas medum piešķirs patīkamu skābumu un garšu.
  3. Medus pagatavošana. Ziedu uzlējumam pievieno 1,2 kg cukura, rūpīgi samaisa un uzkarsē uz lēnas uguns. Pēc vārīšanās maisījumu uz lēnas uguns vāra 40 minūtes, regulāri maisot un noslaucot putas, kas izveidojušās.
  4. Iepakojums un uzglabāšana. Gatavo medu ielej iepriekš sterilizētās burkās, cieši aizver ar vākiem un atstāj atdzist istabas temperatūrā.




Veselīguma ieguvumi

Pieneņu medus ir ne tikai garšīgs, bet arī ar veselu kompleksu noderīgu īpašību, jo satur C vitamīnu un citus vitamīnus un minerālvielas.

C vitamīns ir spēcīgs antioksidants, stiprina imūnsistēmu, uzlabo ādas un matu stāvokli, kā arī palīdz organismam uzņemt dzelzi.

Regulāra pieneņu medus lietošana var būt lielisks veselīga dzīvesveida papildinājums.



LASI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Mājās gatavots pieneņu medus. Lieliska vērtīgā produkta recepte

Priežu čiekuru medus. Garšīgs un ļoti veselīgs!

Priežu pumpuru dzērieni un ievārījumi. Sešas receptes