Kā sagatavot pētersīļus ziemai, lai tie būtu tikpat kā svaigi: pieci labākie veidi. Parūpējieties par smaržīgo garšaugu krājumu ziemai!
Katra saimniece sapņo, lai izaudzēto un novākto ražu saglabātu pēc iespējas ilgāk.
1. veids. Sasaldēt “desiņas” no pētersīļiem
Nomazgā pētersīļus tekošā ūdenī, pēc tam uz dažām minūtēm izklāj tos uz papīra dvieļiem, lai uzsūktu lieko mitrumu.
Tad ar nazi smalki sagriez, izklāj pētersīļus uz pārtikas plēves virsmas un sarullē “desiņā”.
Liek glabāšanai saldētavā. Šāda sagatave, pirmkārt, neaizņem daudz vietas, un, otrkārt, nepieciešamības gadījumā var viegli nogriezt nedaudz zaļumu, bet pārējo var nolikt atpakaļ aukstumā.
2. veids. Pētersīļu sasaldēšana silikona ledus formiņās
Nnomazgātus zaļumus samaļ gaļasmašīnā vai sasmalciniet tos ar blenderi, lai tie atbrīvotu sulu.
Pirms pētersīļus ievietojam formiņās, iemērcam tos verdošā ūdenī un ļaujam notecēt.
Pateicoties termiskajai apstrādei, pikantos garšaugus būs vieglāk saspiest kubiņos, un verdoša ūdens ietekmē lapas kļūs mīkstas un to tilpums samazināsies vairākas reizes.
Katram traukam virsū ielej ūdeni, lai tas pilnībā nosegtu garšaugus.
Tiklīdz kubiņi sasalst, izņemiet tos, pārlieciet uzglabāšanas maisiņā un ievietojiet atpakaļ saldētavā. Šādus ledus kubiņus var izmantot ēdienu pagatavošanai.
3. veids. Sasaldēt pētersīļus ar sviestu
Šādam pagatavošanas veidam ir piemēroti gan zaļumi, gan pētersīļu kātiņi. To visu iepriekš noskalojiet, nosusiniet, ievietojiet blenderī un sasmalciniet.
Tad pievieno mīkstinātu sviestu un blenderī saputo kopā ar pētersīļiem.
Jāiegūst pastai līdzīga masa, ko pēc tam izklājam ledus formiņās vai noformējam “desiņā” un liekam saldētavā.
Šādu sagatavi var izmantot zivju vai gaļas cepšanai, kā arī kā piedevu spageti.
4. veids. Pētersīļu marinēšana
Šādai pagatavošanai iepriekš jāsagatavo burkas un vāciņi, tie jānomazgā un jāizskalo ar verdošu ūdeni.
Sajauc sasmalcinātus pētersīļus un sāli proporcijā – 100 g zaļumu uz 20 g sāls.
Sagatavotās burkas blīvi piepildiet ar maisījumu, aizvākojiet un lieciet ledusskapī.
Šādus pētersīļus glabā +7-8 °C temperatūrā.
5. veids. Kaltēti pētersīļi saišķos
Novāktos zaļumus noskalojiet caurdurī, pēc tam uz stundu izklājiet uz papīra dvieļiem, lai liekais mitrums labi uzsūcas.
Sagrieziet glītos saišķos un pakariet sausā, labi vēdināmā telpā.
Pēc aptuveni 5-10 dienām pētersīļi būs gatavi. Pirms zaļumu novietošanas uzglabāšanai tos sasmalcina un ievieto stikla vai skārda burkās, hermētiski noslēgtās ar vākiem.
LASI ARĪ ŠOS PADOMUS!
Baziliks ziemai: sasaldē vai sablendē ar eļļu. + Vēl trīs receptes!
Diļļu uzglabāšana bez saldēšanas. Ja nopirkts lielāks daudzums zaļumu!
Diļļu mērce ziemas krājumiem. + Vēl piecas mērču receptes!