Pekinas kāpostu tītenīši. Daudz gardāki un maigāki nekā ierastie!

10-02-2019

kinas_kaposti

Ļoti gardus tītenīšus var pagatavot no Pekinas kāpostiem – tie izdodas daudz maigāki nekā no parastajiem kāpostiem, bet pārējā ziņā ir ļoti līdzīgi.

Sastāvdaļas
700 g maltās gaļas
200 g dažādu rīsu maisījuma
1 Pekinas kāposts
1 burkāns
1 sīpols
1 paprika
Ķimenes, sāls, piparu maisījums pēc garšas
3-4 daiviņas ķiploku
Dilles, pētersīļi, lociņi
Šķipsniņa muskatrieksta

Mērcei
500 ml tomātu sulas
2 ēdamkarotes tomātu pastas
3-4 ēdamkarotes sojas mērces
1 ēdamkarote cukura
Malta paprika
Sāls pēc garšas
Sarkanie un melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana
Kāpostus sadala lapās un 3-4 minūtes apcep mikroviļņu krāsnī, lai zaudētu kraukšķīgumu.

Pēc tam ar nazi no katras lapas rūpīgi nogriež cieto daļu.

Pagatavo malto gaļu.

Burkānus sarīvē uz rupjas rīves, sīpolus sakapā.

Apcep burkānus un sīpolus augu eļļā līdz gatavībai.

200 g rīsus novāra pusgatavus.

Maltajai gaļai pievieno rīsus, ceptos dārzeņus, sīki sagrieztu papriku, zaļumus, ķiplokus, ķimenes.

Ķimenes noteikti pieliec, tās lieliski sader ar kāpostiem un malto gaļu, piešķirot pikantāku noti!

Pievieno sāli, piparus, muskatriekstu un rūpīgi samaisa.

Veido tīteņus. Malto gaļu ieliek ar karotīti, sākot ar kāposta lapas tievāko galu, un cieši satin.

Kārto katliņā blīvi vienu pie otra. Pārlej ar tomātu mērci.

Gatavo cepeškrāsnī 220 grādos 40 minūtes. Pasniedz ar krējumu vai citām piedevām.

loading...