Pašu gatavots Adigejas siers. Pievieno piparus vai kaltētus tomātus!

05-02-2018

siers



Sastāvdaļas

1 l 1% kefīra
2 l 1% piena
4 olas
Sāls pēc garšas

Pagatavošana
Pienu un kefīru ielej katliņā, liek uz plīts karsēties.

Olas sakuļ ar sāli.

Pievieno olas siltam kefīra un piena maisījumam, pastāvīgi maisot. Ļauj uzvārīties un atstāj uz mazas uguns 30 minūtes, kamēr sāk atdalīties sūkalas.

Caurdurī ieklāj marli un izkāš maisījumu. Šķidrumu nospiež, marli aizsien un liek zem preses uz 2-3 stundām.

Pārliešanas posmā sieram var pievienot zaļumus, iepriekš novārītu un sasmalcinātu sarkano vai citu krāsu piparu, kaltētus tomātus, čili piparus vai citas piedevas pēc vēlēšanās.