Pasta “Carbonara” jeb, latviski sakot, makaroni ar sieru un šķiņķi

06-08-2018

makaroni5


Sastāvdaļas
200 g spageti
30 g parmezāna sierra
200 g bekona
30 ml olīveļļas
1 sīpols.
100 ml 33 22% saldā krējuma
5 g Provansas garšvielu makaroniem
1 olas dzeltenums
5-6 ķirštomātiņi
1 zariņš svaiga bazilika
Sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana
Sīpolu sagriež salmiņos, bekonu sīki sagriež, dzeltenumu atdala no baltuma divās bļodiņās, ķirštomātiņus sagriež uz pusēm.

Spageti novāra “al dente” (gatavus, bet tā, lai jūt stingrumiņu), pārlej ar olīveļļu.

Pannā sakarsē olīveļļu, uz vidējas uguns apcep bekonu un sīpolus zeltaini brūnus.

Pielej saldo krējumu un minūti maisa.

Pievieno spageti pagatavotajai mērcei, maisot karsē uz nelielas uguns aptuveni 30 sekundes.

Pārkaisa ar Provansas garšvielām, pipariem un sāli pēc garšas, samaisa.

Noņem no uguns, iemaisa dzeltenumu. Samaisa.

Pasniedz, pārkaisītus ar rīvētu sieru, rotātus ar ķirštomātiņiem un svaigu baziliku.

Avots: “AllRecipes”

loading...