Pašgatavots ābolu sidrs. + Vēl piecu mājas dzērienu receptes!

03-10-2020

Sastāvdaļas
5 kg ābolu
750 g cukura

Pagatavošana
1. Ābolus nemizo, bet sasmalcina ar visu miziņu gaļasmašīnā līdz viendabīgai konsistencei. Iznāk biezenis.

2. Burkas, kurās raudzēsi sidru, izmazgā ar verdošu ūdeni un nosusina, līdz pusei pilda ar ābolu putriņu.

3. Biezenim pievieno cukuru, aprēķinot 150 g uz 1 kg ābolu.

4. Burku kakliņus apsedz ar kokvilnas dvieli un liek burkas tumšā vietā uz 4 dienām. Katru dienu obligāti samaisa. Pēdējā dienā jāparādās šņākšanai un rauga smaržai.

5. No uzrūgušajiem āboliem nospiež sulu un pārlej tīrā, sausā burkā. Uz tās kakliņa uzliek ūdens aizslēgu (var nopirkt vīndaru veikalā, bet derēs arī parasts medicīniskais cimds). Tādā veidā burku noliek tumšā vietā uz aptuveni 50 dienām.

6. Kad dzēriens kļuvis gaišs, bet apakšā nosēžas nogulsnes, bet cimds saplok, sidru izfiltrē un salej traukos ar ciešu vāciņu.

7. Pēc tam sidrs trīs mēnešus nobriest tumšā vietā, temperatūrā ne augstākā par 12 grādiem.

IZMĒĢINI ARĪ ŠOS MĀJAS DZĒRIENUS!

1. MĀJAS OGU VĪNS MAZĀ APJOMĀ

2. ĶIRŠU LIĶIERIS

3. STIPRS ĀBOLU UZLĒJUMS

4. KOKTEIĻU RECEPTES

5. PLŪMJU UZLĒJUMS