Pašcepta maize ar siera pildījumu Šveices gaumē. Interesanta recepte!

30-08-2018
Foto - Pixabay

Foto – Pixabay

Sastāvdaļas
20 porcijām
500 g miltu
1 ēdamkarote sausa rauga
100 g sviesta
250 ml piena
2 olas
1 ēdamkarote cukura
2 tējkarotes sāls
450 g Grijēra siera
450 g mīksta siera
Rotāšanai
2 ēdamkarotes mandeļu skaidiņu

maize7

Pagatavošana
Sagatavošana: 45 minūtes › Gatavošana: 1 stunda › Kopējais laiks: 1 stunda 45 minūtes

Sakarsē pienu un sviestu uz mazas uguns, tos nevārot.

Sajauc cukuru, sāli, raugu un 125 g miltu lielā bļodā. Pievieno karstā piena maisījumu un ar mikseri sakuļ vidējā ātrumā 2 minūtes. Pievieno vēl 125 g miltu un turpina kult vēl 2 minūtes. Pievieno atlikušos miltus un samaisa ar koka lāpstiņu, lai iznāktu mīksta mīkla.

Maisa mīklu uz viegli ar miltiem apkaisītas virsmas aptuveni 10 minūtes, pievienojot miltus pēc vajadzības. Pārsedz ar bļodu un atstāj uz 15 minūtēm.

Sarīvē abu veidu sierus, sajauc ar 1 olu un 1 olas dzeltenumu.

Uz viegli ar viltiem apkaisītas virsmas izrullē mīklu 60×15 cm taisnstūrī.

Ar karoti ar garāko malu batoniņa veidā liek sieru maisījumu. Mīklu pārloka pār sieru, lai veidotos pārsegums 2 cm platumā, un aizspiež, lai cepot neatvērtos.

Liek apaļā formā, kas ieziesta ar eļļu, ar savienojuma vietu uz leju. Apsedz un atstāj siltā vietā uz 10 minūtēm.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Mīklas virspusi ieziež ar atlikušo olas baltumu un rotā ar mandelēm.

Cep 1 stundu, kamēr maize paklaudzinot sāk dobji skanēt. Tad uzreiz izņem no formas. Ļauj atdzist 15 minūtes pirms sagriešanas.

Avots: “AllRecipes”