Lieliska recepte – paprika medus un ķiploku marinādē. Garšo burvīgi, izskatās skaisti!
Labi garšo kā piedeva, salātu sastāvdaļa vai aukstā uzkoda.
Pagatavot var ātri un īpašas prasmes nav vajadzīgas. Toties šāds marinējums uzlabo imunitāti un vielmaiņu.
Ja garšo asas marinādes, var pievienot vairāk aso piparu un ķiploku.
Vajadzēs: burkas, vāciņus, rīvi, lielu katlu, 250 ml tilpuma glāzi.
Sastāvdaļas
2 kg paprikas
50 g ķiploku
1 asais pipars
1 l ūdens
0,5 glāzes cukura
0,5 glāze etiķa
1 glāze augu eļļas
1 ēdamkarote sāls
50 – 70 g medus
No šī daudzuma iznāk 3 l marinētas paprikas + 1 glāze marinādes, kuru vari izmantot gaļas vai zivs
iemarinēšanai.
Pagatavošana
Asajam piparam izņem sēklas, sīki sagriež.
Saldos piparus nomizo, izņem sēklas, sagriež prāvos gabalos.
Ķiplokus sarīvē uz smalkas rīves.
Ielej katlā ūdeni, pievieno sāli, cukuru, eļļu, etiķi, medu. Samaisa un uzvāra. Vāra, līdz medus pilnībā izšķīdis.
Pievieno saldos un asos piparus. Samaisa.
Ļauj uzvārīties, samazina karstumu līdz minimālam, uzliek vāku un vāra 5 – 10 minūtes atkarībā no piparu šķēļu biezuma. Ja sieniņas plānas, pietiks ar 5 minūtēm.
Burkas un vāciņus izmazgā ar sodu, izskalo ar verdošu ūdeni. Sagatavotajās burkās blīvi liek verdošos salātus. Virsū kārto rīvētos ķiplokus.
Pārlej ar verdošu marinādi, aizvāko, apgriež otrādi un ietin pledā līdz atdzišanai. Glabā vēsā vietā.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTĒS!
Marinēta paprika ar burkānu un kāpostu pildījumu. + Vēl piecas paprikas receptes!
Daudzkrāsaina marinēta paprika 15 minūtēs. Var gatavot jebkurā brīdī!
Ar visām sēklām un “astītēm” marinēta paprika. Gardi!
Marinēti baklažāni ar papriku ziemai. + Vēl piecas lieliskas paprikas receptes!
Marinēti pipari armēņu gaumē. + Vēl desmit marinējumu receptes!