Konservēšanas sezonas karstumā recepšu nevar būt par daudz, tāpēc piedāvājam lielisku ideju marinētai paprikai medus marinādē. Garda uzkoda, piparu vieglais asumiņš lieliski sader ar medus noti: pietiekami skābeni, pietiekami saldi, pietiekami pikanti.
Lai konservi izskatītos skaistāk, izvēlies dažādu krāsu piparus, bet izmēru labāk ņemt aptuveni vienādu.
Sastāvdaļas
1,5 paprikas
1 glāze medus
100 ml etiķa
1 l ūdens
0,5 glāzes saulespuķu eļļas
Pagatavošana
1. Medu izšķīdina ūdenī, pievieno sāli un saulespuķu eļļu.
2. Piparus sagriež gareniskos, prāvos salmiņos un saliek katlā. Pārlej ar sagatavoto maisījumu un liek uz uguns. Dārzeņus vāra uz mērenas uguns 2-3 minūtes, tad pielej etiķi un samaisa.
3. Noņem no uguns un liek sterilizētās burkās, pielejot šķidrumu līdz augšai. Aizvāko, ietin uz 12 stundām.
Atliek tikai atvērt tādu burciņu un pa visu virtuvi izplatās kārdinošs, vasaras saules piesātināts aromāts. Pēc vēlēšanās medu šajā receptē var aizietot ar tādu pat daudzumu cukura. Garša gan būs nedaudz atšķirīga, bet patīkama.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Marinēta paprika ar burkānu un kāpostu pildījumu. + Vēl piecas paprikas receptes!
Daudzkrāsaina marinēta paprika 15 minūtēs. Var gatavot jebkurā brīdī!