Paprika eļļā ziemas krājumiem bez sterilizācijas. + Vēl piecas lieliskas receptes!

28-09-2020

Foto – Pixabay


Ja salāti vai konservi ziemas krājumiem nav jāsterilizē, tas ļauj ietaupīt laiku un arī vitamīnus.
Izmēģini šo variantu – iepatiksies!

1 l augu eļļas

10 kg paprikas

10 asie pipari

1 l etiķa

3 l ūdens

900 g cukura

3-4 lauru lapas

5-6 melno piparu graudiņi




Sastāvdaļas

Pagatavošana

Burkas izmazgā ar sodu, izskalo ar verdošu ūdeni.

Paprikai izņem sēkliņas, kātiņu, nomazgā, katru sagriež 4 daļās.

Traukā ielej ūdeni, eļļu, cukuru, etiķi. Maisot, lai cukurs nepiedegtu, ļauj uzvārīties.

Verdošajā marinādē liek sagrieztu papriku, vāra 5-10 minūtes (atkarībā no piparu biezuma un lieluma).

Katrā burkā liek dažus piparu graudiņus un lauru lapu.

Burkā blīvi kārto papriku, līdz “pleciņiem” vai nedaudz augstāk, pārlej marinādi un aizvāko.

Burku apgriež ar vāciņu uz leju, ietin segā līdz pilnīgai atdzišanai.

Pēc pāris dienām garda marinēta paprika gatava! Ļoti garšīgi, noteikti izmēģini.

Jāglabā ledusskapī.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Ar visām sēklām un “astītēm” marinēta paprika. Gardi!

Cepta paprika marinādē. Burciņa pazūd vienā mirklī!

Pikanti tomātu un paprikas salāti ziemas krājumiem “Pipariņš”. + Vēl desmit receptes

Kāpostu, burkānu un paprikas salātiņi bez termiskas apstrādes ziemas krājumiem

Paprika marinādē ar ķiplociņu

loading...