Tomātus vispirms apcep cepeškrāsnī un pēc tam sajauc ar olīveļļu, aromātiskajiem ķiplokiem un garšaugiem. Tos var pasniegt uzreiz vai atstāt uz ziemu – tos var uzglabāt vairākus mēnešus.
Gatavošanas laiks
Kopā 2 st. 30 minūtes
Aktīvais (jūsu dalība ir obligāta) 20 min.
Sastāvdaļas
Olīveļļa 4 ēd.k. + uzglabāšanai
Plūmju tomāti apmēram 20 gab.
Ķiploki 2 daiviņas
Svaigi pētersīļi 4 zariņi
Svaigs baziliks 5 lapiņas
Raudene 1 tējk.
Sāls ½ tējk.
Pagatavošana
1․ Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C. Cepšanas paplāti apsmērē ar 1 ēdamkaroti eļļas.
2․ Pārgrieziet tomātus gareniski un vienā slānī izvietojiet uz cepšanas paplātes. Cep 20 minūtes. Samaziniet temperatūru līdz 150 °C un cepiet vēl 1-1½ stundas, līdz tomāti ir sausi.
3․ Sasmalciniet ķiplokus, pētersīļus un baziliku. Sajauc ar 3 ēdamkarotēm eļļas, raudeni un sāli. Sajauc ar tomātiem.
4․ Ja nepieciešams, ievieto tomātus sterilizētā burkā un pilnībā piepilda ar papildu eļļu. Sagriezt. Uzglabāt ledusskapī ne ilgāk kā 3 mēnešus.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Cepeškrāsnī kaltēti tomāti olīveļļā. + Vēl trīs tomātu receptes!
Kaltēti tomāti ar garšaugiem. Aromātiska, pašgatavota piedeva
Vītinātu tomātu un mocarellas siera salāti. + Salātu pavārgrāmata!
Pašcepta rauga maize ar sieru, bekonu un saulē kaltētiem tomātiem