Pa smalko! Vītināti tomāti ķiploku eļļā. + Vēl trīs receptes

11-09-2024

Ekrānuzņēmums

Tomātus vispirms apcep cepeškrāsnī un pēc tam sajauc ar olīveļļu, aromātiskajiem ķiplokiem un garšaugiem. Tos var pasniegt uzreiz vai atstāt uz ziemu – tos var uzglabāt vairākus mēnešus.

Gatavošanas laiks

Kopā 2 st. 30 minūtes

Aktīvais (jūsu dalība ir obligāta) 20 min.

Sastāvdaļas

Olīveļļa 4 ēd.k. + uzglabāšanai

Plūmju tomāti apmēram 20 gab.

Ķiploki 2 daiviņas

Svaigi pētersīļi 4 zariņi

Svaigs baziliks 5 lapiņas

Raudene 1 tējk.

Sāls ½ tējk.




Pagatavošana

1․ Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C. Cepšanas paplāti apsmērē ar 1 ēdamkaroti eļļas.

2․ Pārgrieziet tomātus gareniski un vienā slānī izvietojiet uz cepšanas paplātes. Cep 20 minūtes. Samaziniet temperatūru līdz 150 °C un cepiet vēl 1-1½ stundas, līdz tomāti ir sausi.

3․ Sasmalciniet ķiplokus, pētersīļus un baziliku. Sajauc ar 3 ēdamkarotēm eļļas, raudeni un sāli. Sajauc ar tomātiem.

4․ Ja nepieciešams, ievieto tomātus sterilizētā burkā un pilnībā piepilda ar papildu eļļu. Sagriezt. Uzglabāt ledusskapī ne ilgāk kā 3 mēnešus.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Cepeškrāsnī kaltēti tomāti olīveļļā. + Vēl trīs tomātu receptes!

Kaltēti tomāti ar garšaugiem. Aromātiska, pašgatavota piedeva

Vītinātu tomātu un mocarellas siera salāti. + Salātu pavārgrāmata!

Pašcepta rauga maize ar sieru, bekonu un saulē kaltētiem tomātiem